1 divisjon | Evaluering av første spillehelg

Jo-Arne Ovesen - Sam Inge Høyland presterte 1 i snitt på butleren og leder 1 divisjon halvspilt. Her fra oppgjøret mot Grude-Bakke på lag Johansen.

Jeg hadde som vanlig satt opp mine forhåndstips før sesongens seriemesterskap brakte løs.

NILS TIPS 1 divisjon

Nils tips 2 divisjon

Den første spillehelgen ga oss noen overraskende resultater med en uventet, men gledelig, trio i tet.

Jeg har sammenstilt resultatene mot den tekniske analysen som baserte seg på tidligere oppgjør i 1-divisjon. Her ser dere ganske store avvik både med pluss og minus i fortegn.

 

Tabellen viser stillingen etter 6 av 11 runder. Jeg har målt avviket i antall vinnerpoeng og i plass-siffer.

Naturlig nok er det de tre lagene i teten som har «overprestert» mest. Særlig gledelig er det å se nyopprykkede FODSTAD og (andre sesongs) ØBERG viser de mer etablerte lagene ryggen ved å spille seg inn på medaljeplass.

De lagene som er markert med rødt er de tre som har størst negativt avvik i VP målt mot hva tidligere års resultater skulle tilsi. Charlsen har hatt et «lett» program målt mot tidligere resultater og skulle hatt flere VP på bok, mens HAUGE absolutt ikke fikk noe sus over sin spilling. SKIMMELAND hadde en fin sesong i fjor og klarte ikke helt å leve opp til forventningene denne helgen.

Men årets serie har gitt små utslag så langt. Det er kun 1 kamps margin fra nest siste plass opp til leder, altså kan alle lag enda spille seg frem til medalje.