Nationals | Storspilleren sviktet

Litt jetlag til tross, jeg valgte å bakspille kveldssesjonen i BAM lagturneringen i San Fransisco den dagen vi landet. Det var ikke bare meg som rotet, se bare på dette spillet hvor the grand ol’ maestro Bob Hamman innledet så bra, men ikke sto løpet ut.

5 ruter var exclusion RKC og 5 spar fortalte om 1 ess utenom ruter ess. Noe annet enn 6 hjerter kunne vel ikke Hamman melde. Det var et glimrende meldingsforløp. Hadde nord hatt ess og konge i spar ville Hamman kommet i storeslem.

Kløver i utspill fra vest gikk via damen til ess. trumfen ble tatt ut og et par runder ekstra hvorpå han kastet den lille ruteren fra blindemann.

Spar dame trakk konge og ess, men nå hadde ikke Hamman retur til hånden. Han måtte bare ta for  spar knekt og ruter ess. Ettersom spar 10 ikke falt det ble en taper i kløver og 12 stikk. Husk BAM, eller Board a match som det heter, scores med 2-1-0 poeng pr spill så her er det viktig å få med stikkene.

Men ser du hva som ville skjedd hvis Hamman holder E8 i ruter hos blindemann. Spar dame går til konge og ess, nå følger ruter ess med avkast av kløver og ruter til stjeling.

Trumfen spilles til buns, og posisjonen kommer ned til følgende

Når den siste trumfen spilles, er øst skvist i kløver og spar.

Den hadde jeg trodd den ti-doble verdensmesteren hadde inne som armgymnastikk, men det kan være det ikke bare var jeg som sleit med jetlag denne kvelden.

2 Comments

    • Vant en sideturnering i går med en lokal helt etter mye flaks og høy risk i meldeboks. Skal spille blue ribbon pairs og swiss teams med Terje Lie for et amerikansk lag.

Kommentarer er lukket.