1 divisjon | Nils tips 2018/19

Ja så nærmer vi oss starten på ny sesong med seriemesterskap. Først ut er våre to øverste divisjoner hvor det kanskje er knyttet mest alvor og ambisjonene nesten koker over, akkurat slik et seriemesterskap skal være.

Jeg har sett litt på lagoppstillingen og har i år delt tabellen i to. jeg gir mine forhåndstips på de 6 antatt beste, de 6 andre gir jeg ganske like sjanser til å sikre seg ny kontrakt til neste sesong. Skulle de få sving over spillingen er dette også gode nok lag til å kjempe om medalje.

Følg resultat og info på NBFs resultatside

Gullet tenker jeg også i år går til lag HAUGE. Brogeland-Lindqvist presterer rundt 1 i snitt på butleren, også er det ikke noen smågutter som skal prøve å støtte opp heller, det blir vanskelig å holde følge med disse gutta denne sesongen.

GRØTHEIM har hatt et par nesten sesonger i seriemesterskapet men i kommende sesong tror jeg de blir å markere seg slik vi er vant til. Europamesterne Livgård-Aa vil helt sikkert markere at det ikke var tilfeldig at gullet ble med hjem til Norge. Dette blir et tøft lag å hamle opp med.

KINDSBEKKEN har hatt sportslig suksess de siste årene med både seriemesterskap og gull i NM LAG. Med uendret lagoppstilling er det vanskelig å ikke tippe medalje, jeg tror det blir bronsemedalje i år.

JOHANSEN har endret litt på parkombinasjonene hvor Grude-Bakke synes å satse mot internasjonalt spill. Det er hardt å spille fire-hendig, men disse gutta vil helt sikkert håndtere den biten greit. Det er fire dyktige spillere som blir å kjempe om medalje, så spørs det om de klarer å dytte vekk noen av de mer rutinerte fra pallen i år.

THORESEN er et lag med bred erfaring. Individuelt er det spillere som kan se tilbake på en lang rekke triumfer, men sammen har de kanskje ikke slått gnister enda. De tilhører toppen av tabellen, men jeg tror de varierer litt for mye til å holde helt inn i medaljekampen i et seriespill mot ladets beste spillere.

CHARLSEN har som vanlig byttet litt på lagoppstillingen. I år har de hentet inn Martin Andresen som gjør en gledelig debut i øverste divisjon. Martin er en dyktig spiller som vil slå godt ifra seg. Jeg kjenner ikke til hvem som skal spille med hvem av disse gutta, men jeg tror det som vanlig vil det variere når Hoftaniska-Charlsen er på banen, selv om Andresen – Helness representerer det solide og trygge i sin spilling.

Hvis vi derimot ser på de siste 5 års historikk og benytter et statistisk skråblikk får vi en litt annen tabell, den ser slik ut

De lagene som IKKE tidligere har møttes i 1-divisjon har jeg i utgangspunktet gitt 10-10 i resultat, men med noen justeringer. Jeg har også tatt vekk de lagene som for eksempel har møttes en gang med større seier enn 17-3 og justert forventet resultat noe ned.

Det er også viktig å bemerke her at for eksempel lag FODSTAD kun har spilt en sesong tidligere og da ble det nedrykk, de får derfor en lav score basert på sine tidligere resultater. Jeg antar de har større ambisjoner enn nedrykk i årets sesong som jeg tror blir en ganske så balansert serie hvor alle lag vil vise seg frem.

Det blir spennende å se om statistikk eller tips får mest suksess, eller kanskje begge metoder feiler totalt?

Da gjenstår det bare for alle lag å forsvare eller motbevise mine tips. Det blir spennende når startskuddet går til fredag!