Jens Aukens Bols Tips: Develop an ability to spot KILL POINTS

For litt siden publiserte jeg en artikkel om den gamle storspilleren Jens Auken som alt for tidlig gikk bort. Artikkelen kan du lese HER.

Jeg ble tipset om Aukens BOLS TIPS hvor en norsk spiller var i hovedrollen

BOOLS TIPS er en serie av tips som ble gitt av ekspertspillere. Serien startet i 1974 og med jevne mellomrom ble det publisert tips fra mange av verdens ledende spillere de kommende 20 årene.

Her kan dere se boken om BOLS TIPS, samlingen ble gitt ut av Mark Horton og skal være komplett med alle offisielle BOLS tips.

Nå retter vi blikket tilbake til 1990. Øyvind “ludde” Ludvigsen deltok i Philip Morris European Mixed Championship i Bordeaux.

Som vi ser ble Ludvigsen spillefører i 3NT. Paul Chemla spilte ut kløver ess og vridde til ruter i stikk 2. Ludvigsen vant med blindemanns ess og fortsatte med kløver knekt som Chemla lasjerte.

Nå ble det trangt med overganger til håndens minorstikk og det hele endte opp med to tapere i hjerter og en i spar for 1 beit.

Jeg tror nok kontrakten kunne vært spilt hjem selv med denne innledningen, men det ble tyngre.

Uheldig, men beit går vi jo av og til.

Ett år senere utgir Jens Auken sitt BOLS TIPS hvor “luddes” spill fra EM var i sentrum.

Auken forteller om viktigheten av å bruke god nok tid før man spiller kortene. Det er viktig å tenke igjennom posisjonene så man ikke går glipp av viktige poeng. Særlig peker Auken på de kritiske «Kill Points». Det handler om å avdekke de kritiske stikkene hvor spillets skjebne avgjøres.

Særlig er stikk 1 ofte av kritisk betydning.

Hadde Øyvind Ludvigsen lest Aukens Bols Tips før EM ville han kanskje fått hjem sin kontrakt?

Ser du hvordan Øyvind kunne klart det?

Feilen kom i første stikk, han skulle avblokkert KLØVER NI fra blindemann! Nå kan han etter ruter ess fortsette med kløver knekt og stikke over med DAMEN når øst følger med tieren slik at han er garantert ett inntak på hånden!

Dermed får han 1 stikk i kløver, 5 i ruter, 2 i hjerter og 1 i spar for 9 totalt og hjemgang!