Tilbakeblikk | Jens Auken med stjernespill fra 1987

Jens Auken

Jens Auken (1949-2014) var en av Danmarks sterkeste bridgespillere fra 70-tallet og frem til sin død. Auken var i sitt profesjonelle liv en respektert Advokat med spesialfelt innen ekspropriasjon og nabotvister.

Foruten å være en svært dyktig bridgespiller var Jens også aktiv som organisator og var styremedlem i både EBL og WBF.

Merittene ved bridgebordet var mange, høydepunktene var kanskje EM gull i mixlag i 2000 og gull i EM Veteran i 2004.

Da jeg leste om dette spillet, i Bridgetidningen fra 1987, trakk jeg på smilebåndet. En flott spilleføring av en svært dyktig spiller som jeg håper dere lesere også kan glede dere over

Etter å ha åpnet 1NT ble Auken som SYD spillefører i 6.

Utspillet fra vest var spar som løp til tieren og kongen. Nå fulgte en liten spar til stjeling og trumf til esset.

Kløver dame trakk kongen fra vest og esset hos nord før hjerter ble spilt på nytt. Øst gikk innpå med knekten og Jens vant med kongen.

For ett utrent øye ser det nå ut som øst må få to stikk på D 9 i trumf, men Jens Auken ga ikke opp. Han spilte kløver til nieren som gikk bra. Nå tok han også kløver knekt hvorpå øst kaster ruter, det samme gjorde Auken.

Neste trekk fra ruter konge, ruter til ess, spar konge og spar til stjeling. Posisjonen var nå blitt denne

Auken fortsatte med kløver fra nord og øst var strippet ned til ett trumfstikk!

Pent spilt av Auken som leste kortene perfekt og trakk de i akkurat riktig rekkefølge for å komme til den viktige posisjonen hvor han fikk uppercut.

En annen historie er om øst skulle hatt litt mer is i magen og lagt nieren på andre hjerterrunde. Det kan være spillefører ville gått opp på kongen uansett og satset på 3-2 sits i trumf.