MSIBT | Tøft slemspill

Finalen av MSIBT går over 90 spill og har en god rekke av landets og internasjonale toppspillere. Da er det gøy når spillingen går bra og man er med og kjemper om en god plassering.

Resultat A-finalen: 2024-05-25  MSIBT A-finale (bridge.no)

Min makker Tom Johansen strakk seg litt i meldingene på dette spillet mot Erik «silla» Sælensminde – Rune Hauge. Etter en god prestasjon i spilleføringen kunne han notere et toppspill.

Se bare her

Meldingene gir et godt bilde av dagens toppbridge. Rune Hauge la litt ekstra innsats på bordet i gunstig sone da han hoppet til 3 spar på 6-kort farge. Slik meldes det på toppnivå og setter press på motparten.

I rød sone er det nok litt for tøft å doble negativt med syds hånd, men denne gangen kom vi rett så heldig ifra det. Jeg gikk kanskje også på litt tøft da jeg hoppet til 5 NT som ba Tom om å velge hvilken slem vi skulle spille.

Verdensmesteren i vest startet motspillet med en luring da han servet hjerter knekt som ble vunnet med esset fulgt av en liten spar til esset hos øst. En hjerter i retur ble trumfet fulgt av spar til trumf, hjerter til trumf og spar til trumf. Ruter ess, kløver til damen og da kunne Tom ta ut trumfen og forlange sine 12 stikk for en massiv 1370.