MSIBT 2024 i Bodø

Første spilledag handlet det om å kvalifisere seg for a finale ved å komme blant topp 32 av 66 makkerpar over 60 spill. Deretter spilles finalen over 1,5 dager, det blir nok spilling her i nord! Rammene på det 17 etasjer høye hotellet «Havet» må vel sies å være av de beste jeg har sett. NBF, Kurt-Ove Thomassen og deres stab fortjener all honnør for MSIBT.

Resultat kvalifiseringen: 2024-05-24  MSIBT – the arctic challenge (bridge.no)

La oss se på et spill fra kvalifiseringen. Du får min hånd som SYD, hvilken kontrakt gjetter du jeg ble spillefører i med disse kortene etter å ha åpnet med 2 hjerter (svake 2)?

Du forstår vel av spørsmålet at du må gå litt dypt i din gjetting, gjett 3 alternativer før du leser videre.

Min makker, Tom Johansen, er av den kreative typen. Kortspillingen slår gnister og han finner ofte noen lure løsninger ved bordet.

Spillet så ut som dette

2 NT spurte om jeg hadde noen singletons og 3 spar fortalte om singleton i spar.

Da ble det kontrakt!

Tom hadde nok håpet på en litt bedre hånd hos meg og planen var å melde 4 spar hvis jeg benektet singleton i spar! En rimelig plan med hans hånd.

Simon Hult i vest hadde ikke et enkelt utspill. Han visste nord hadde en god hånd. Han prøvde derfor å spille ut en liten ruter, damen vant stikket.

Tre runder spar tok ut trumfen fulgt av hjerter knekt til ess. Posisjonen var bitt denne

Nå måtte motspillet velge om de skulle gi meg et stikk i kløver, spille ruter eller spille meg inn i hjerter!

Øst vridde liten kløver, 8, 10 og dame. Nå fulgte ruter fra nord og det hele endte med at ruter konge ga det niende stikket.