Gøy i alpene med Scorway

Lag Scorway kom på en fin fjerdeplass med god pengepremie i lagturneringen BAM i winter games. Det ble en gøy uke hvor vi både gikk videre til sluttspillet i hovedturneringen og kjempet om topplassering i den avsluttende lagturneringen. Med mye av verdenseliten på plass må vel det sies å være litt over hva vi kunne forvente etter å ha spilt 4-mannslag en hel uke.

http://db.eurobridge.org/repository/competitions/24AlpedHuez/microsite/Results.htm

Dette spillet er fra finalen av BAM turneringen hvor bare de 16 beste av 47 lag hadde kvalifisert seg.

Ført må du prøve deg mot Tor Eivind Grude, du får innta stolen til selveste Peter Fredin på lag BLACK.

Dette er hva du ser, Tor Eivind Grude starter motspillet med spar dame. Hvordan vurderer du dine sjanser?

Fredin ba om liten fra nord og damen vant stikket. Grude snudde nå hjerter, øst tok for hjerter konge og hjerter ess før han spilte en liten spar!

Fredin likte nok ikke dette noe særlig, hadde han virkelig gått på en av sine egne faste finter allerede i første stikk? Han kastet en ruter, men kortene så ut som dette

Grudde hadde valgt et sleipt utspill og ble rikelig belønnet. Han kunne ta for spar ess og en trumftaper kom det også på kjøpet slik at Fredin måtte notere en beit.

I lukket rom ble det samme kontrakt etter samme meldingsforløp.

David Gold i vest spilte ut hjerter, Black i øst spilte hjerter konge, hjerter ess og hjerter til damen i syd.

Spar fra syd vant Gold med ess og spilte spar dame tilbake som syd trumfet på hånden! Så fulgte liten kløver som Gold vant med damen og spilte spar til kongen, syd kastet en ruter fra hånden.

En kløver ble spilt til ess og nå tok syd alle kløverstikkene frem til denne posisjonen

Når hjerter 10 kom på bordet kunne David Gold pakke i sammen kortene. Hans eneste håp var at øst hadde ruter dame, men da han kastet en ruter forsvant spar 9 fra nord og de to siste stikkene gikk til ruter ess (hvorpå kongen falt) og ruter dame. Hjemgang ga 110 til Scorway og vunnet spill etter å ha lest kortene godt ved begge bord.