Alpene | Steve i form

Steve Levinson er en luring ved bridgebordet. Han digger litt action og står ikke i veien for å bidra i meldeboksen. At han også er en flink kortspiller, får dere se i dette spillet fra kvalifiseringen av lagturneringen BAM i Winter Games.

Meldingene gikk over styr. Etter svak NT i åpning gikk øst innpå med multi 2 ruter. Nå glemte makker systemet og hoppet til 4 ruter som var overføring til spar. Når øst doblet 4 spar var det ikke så rart Steve tok ut i 5 hjerter som vest doblet.

Dette så ikke veldig bra ut, spar 10 i utspill skulle øst lasjert, men han hoppet opp på spar ess og vridde kløver 10, dame, konge og ess. Nå fulgte hjerter til konge og ess fulgt av kløver 3, 2, 9 og knekt.

Steve fortsatte med dame og knekt i trumf, spar konge og trumfen til buns. Før den siste var posisjonen blitt denne

På hjerter 3 fikk vest problemer, hva skulle han kaste?

Ettersom øst hadde kvittet seg med kløver 10 og 9 satt vest nå igjen alene om å stoppe kløver og ruter og var dermed skvist. Han kastet ruter 9, men da forsvant kløver 7 fra nord og Steve kunne ta de siste 3 stikkene for ruter ess, ruter konge og ruter 7 for en deilig 650 i riktig kolonne.

Hvis øst følger lavt på utspillet kan vest vinne første hjerter med ess, spille spar til ess og ny spar setter opp en trumfhøyning som fører til 2 beit.

Alternativt kunne øst latt være å legge i kløver 9 for å unngått skvis mot vest.