Lot seg ikke lure

Barnet Shenkin er en av de beste spillerne jeg har spilt med. Han er virkelig skarp, leser sine motspillere og her får du se han i aksjon som spillefører fra åpent EM i Strasbourg.

1NT var 11-14 og stayman ble fulgt av invitt som Barnet tok imot.

4 spar var en kontrakt de fleste kanskje melder. Vest spilte ut hjerter 2 (norsk fordeling), 5, konge og 6. Øst spiller tilbake kløver 6, hvordan planlegger du spilleføringen?

Barnet resonnerte som så at det kunne se ut som utspillet var fra 5-kort farge. Det betyr at hjerter konge var singleton. Hvis vest kommer inn i kløver (kløver 6 så ut som en høy kløver så ikke invitt) spiller han tilbake hjerter til stjeling. Nå ser det ut som kontrakten er sjanseløs da det må bli en taper i ruter.

Derfor gikk Barnet opp på kløver konge og den vant stikket.

Nå fulgte spar konge hvorpå vest fulgte med DAMEN. Hva nå, ser du hvordan du kan vinne kontrakten?

Barnet tittet bare på Nioclai H Evenstad og sa, I’ve seen such play before og fortsatte med spar til esset. Kortene så ut som dette.

Nicolai prøvde seg på bløffen med å hive innpå trumfdamen for å gi inntrykk av 4-1 fordeling. Kanskje kunne han lure spillefører til å bytte spilleplan.

Men rutinerte Barnet lukta lunta og tok ut trumfen, hjerter til dame og hjerter til finesse sikret nå kontrakten med avkast av en ruter fra hånden. Motspillet vant hjerter konge, ruter konge og kløver ess.

420 var en solid score som ga Scorway 6 imp da motparten stoppet i delkontrakt i lukket rom.

Se resultatene fra EM her:

db.eurobridge.org/repository/competitions/23Strasbourg/microsite/Results.htm