MSIBT Auksjonsturnering – spennende motspill

Etter å ha sett på noen knalltøffe meldinger fra turneringen går vi over til å se på et motspill. Du får det som prøve, kanskje du finner løsningen?

Du er vest og ser følgende, det er parturnering så alle stikk teller.

Jeg kjenner noen spillere som ville støttet makker til 3hjerter, men du er av den forsiktige typen og tester motspill.

Ess, konge og dame i kløver finner de tre første stikkene. Hva spiller du nå?

Vår helt spilte liten hjerter, øst vant med hjerter dame, fortsatte med hjerter konge og ny hjerter til ditt ess som vinner stikket idet syd også følger med 3 små hjerter!

Posisjonen har blitt følgende

Du har allerede hentet en beit, hvordan kan du sikre deg en beit til for 200 og storscore?

Du vet syd, som ikke meldte 2spar selv, nå har fordelingen 4-3-3-3 eller 5-3-2-3. Har du ta en mulighet til å hente flere stikk?

Vest håpet på 4333 og at øst hadde ruter knekt, derfor spilte vest ruter dame tilbake, men da vant spillefører resten av stikkene når kortene så ut som dette

Hadde vest heller spilt hjerter eller kløver vil spillefører få problemer. Han kan trumfe med spar 8 hos blindemann og kaste en ruter fra hånden. Men når spillefører nå tar for konge og dame i trumf har han ikke noe inntak til hånden. Posisjonen er følgende

Du er da sikret en stjeling i ruter, alternativt kunne spillefører prøvd å stikke over spar konge med ess, men det gir deg stikk for spar 10.

På den måten får du en trumfhøyning uten at makker har noe å bidra med i trumf! Et spesielt spill, det var synd vest ikke fullførte sitt flotte motspill hvor underspillingen av hjerter ess var viktig for å sette opp den aktuelle posisjonen.