6-6 – hva melder du nå da?

6-6 i to farger har vært litt i vinden den siste sesongen. Flere spill med den fordelingen på en hånd har gitt utslag og vært gjenstand for meldeteknikk i etterkant.

Denne gangen spiller du lagkamp med en ukjent makker. Lista ser ikke veldig bra ut så langt, men kanskje dette er muligheten til å hente inn igjen noen imp?

Hva ville du meldt i denne posisjonen

Jeg må si det var litt av en hånd, du tror nesten ikke det du ser at makker har til å melde inn 1spar!

Du er i gunstig sone og makker går inn med 1 spar over hjerteråpningen til nord.

Du er vel ikke i tvil om at det må være spill for 12 eller 13 stikk med spar som trumf, men hva melder du?

  • Den forsiktige hopper til 6 spar og regner med motparten tar et stikk.
  • Den offensive hopper til 7 spar og håper makker har kløver ess, eller at den som spiller ut ikke klarer å spille ut kløver. Det er tross alt makkeren til den som åpnet meldingene som skal spille ut, og det er vel best odds for at åpner eller makker har kløver ess?
  • Men den korrekte har en nøyaktig melding tilgjengelig. Hva med å hoppe til 5 hjerter, det må da være exclution Blackwood?

Det hadde vært veldig greit, kortene så nemlig ut som dette

Da ville meldingene gått som følger

5 hjerter spør om antall ess utenom hjerter og 5 spar forteller om 0 eller 3 ess. Det betyr at du mangler kløver ess og nøyer deg med å si 6 spar.

Aktuelt så var det faktisk utspiller som hadde kløver ess og tar for det i utspill.

Den som fikk prøven ved bordet hoppet til 7 spar og følte seg nok litt uheldig da kløver ess kom i utspill. Som vi ser ville 13 stikk blitt vunnet med et annet utspill.