3 divisjon | Årets spill av Erik Dahl?

Erik

3-divisjon avdeling H ble vunnet av Kristiansand med Jon Solli Hansen, Erik Dahl, Harald Gjellestad og Bjørn Fjellstad. Et rutinert lag med navn vi kjenner fra resultatlister i større turneringer her til lands

Resultat 3-divisjon avd H

Erik Dahl er en spiller som har fått mye skryt for god oversikt og drivende gode spilleføringer. Jeg tror den godeste Erik spilte seg rett inn som kandidat til årets spill 2020 allerede nå i februar med denne spilleføringen.

7 spar var oppgaven Erik skulle løse som nord. Han hadde nok håpet på en litt sterkere ruter hos makker, og kanskje 3-kort spar.

Kontrakten var optimistisk, og spar i utspill gjorde det ikke enklere.

Hvordan ville du spilt kortene for å vinne 13 stikk?

Erik er bedre enn de fleste som spillefører. Dette spillet var intet unntak.

Han vant med ess og fulgte opp med kløver til damen. Hjerter ess og kløver til trumf. Nå fulgte hjerter til trumf før trumfen ble spilt til buns og kløver ess innkassert.

Spillet så nemlig ut som dette

Posisjonen Erik hadde spilt seg frem til var blitt denne

På glimrende vis hadde Erik Dahl spilt seg fremt il en spennende sluttposisjon hvor begge motspillere vil løpe inn i potensielle avkast problemer.

Han vinner sin kontrakt hvis D 10 er doubleton i ruter, hjerter konge er single- eller doubleton, hvis øst har hjerter konge sammen med 3- eller 4-kort ruter, hvis en av motspillerne har 5-kort kløver sammen med ruterlengden.

Aktuelt så spilte Erik spar dame og øst var skvist. Hjerter konge setter opp damen hos syd og ruteravkast gir Erik det siste stikket på ruter 7.

Jeg snakket med Erik, gratulerte han med opprykk og et glimrende spill.

«Nei, det var da rett etter nesen»

mente den dyktige Dahl.