1 divisjon | Resultat og analyse

Thomas Charlsen og Sondre Hogstad kjemper om gull

Det nærmer seg siste spillehelg og da tenker jeg denne artikkelen fra november 19 på ny vil være aktuell. Derfor følger det en re-publisering hvor resultatene så langt vurderes samt hva som skal til for å unngå nedrykk eller vinne medaljer.

Det som er helt sikkert er at vi går en svært spennende helg i møte.

Jeg har sett litt på stillingen etter 6 av 11 kamper i 1-divisjon 2019/2020. Videre har jeg hentet frem de statistiske fakta fra tidligere sesongers resultater.

Resultat 1-divisjon 2019/2010

Resultat målt mot Nils-tips

Jeg har vel blitt landskjent som en svært dårlig resultat-tipper i Bridge. Mine forhåndstips har så langt ikke slått til, her følger et par grafiske sammenstillinger på hva jeg forventet og hva det faktisk ble etter 6 av 11 kamper

HARR, eller ELLINGSEN som laget ble endret til, har altså vunnet 5,29 vinnerpoeng MER pr kamp enn jeg hadde tippet på forhånd!

For regjerende norgesmestere på lag KIPPE og regjerende seriemestere på lag THORESEN samt på «landslagsspilleren» GRØTHEIM var det samme bom-tipping – dog med minus i fortegn. Men jeg kunne vel nesten ikke tippe våre regjerende mestere på direkte nedrykk?

La oss bruke historien

Hvis vi kun legger resultatene fra 2014 til og med 2019 til grunn ser vi følgende

Bortsett fra 2019 ser vi det har vært en relativt høy vinnerscore. Dette gir et snitt på nesten 151 VP for å vinne gull.  

Hvis målsetningen er å berge plassen ser vi i tabellen hvilken score man har hatt på plass nr 9, altså den siste plassen for å unngå nedrykk. Det har variert noe fra år til år, men et snitt rett under 9 VP pr kamp må du regne med.

Jeg har satt opp tabellen så langt og sett på hva lagene må hente av vinnerpoeng for å kjempe om gull eller unngå nedrykk, sånn rent statistisk sett. Tabellen ser ut som følger

I kolonnen for GULL ser vi antall VP hvert lag må vinne til sammen på de 5 gjenstående kamper og hva dette er i snitt pr kamp.

I den brune kolonnen ser vi samme tall målt mot hva det vil kreves for å være på sikker plass.

Det kan se ut som gullkampen vil stå mellom CHARLSEN, ELLINGSEN og ØBERG. Men poengfangsten så langt ligger noe lavere enn tidligere år. Hvis trenden fortsetter tipper jeg vi får en vinnerscore på rundt 140 VP. Det gir rundt halvparten av lagene en sjanse til å vinne gull, men da må de virkelig få til en god seiersrekke på de siste fem kampene.

I kampen for å unngå nedrykk er det to lag som ligger lavere enn vi normalt ser. Men som vi ser av tallene vil de unngå nedrykk hvis de får til en god seiersrekke. Både THORESEN og GRØTHEIM er gode nok til å spille seg ut av knipa, det blir spennende å se hva de får til når lagene møtes på Lillehammer i februar.