En morsom kontrakt fra 2013

I dag ble jeg innhentet av nostalgi etter å ha lest noen gamle bulletiner. Anledningen er Åpent EM Par i 2013. Turneringen som skulle bli mitt første resultat i åpen klasse på internasjonalt nivå. Makker var Terje Lie og vi satt i god driv i parfinalen og var hele turneringen i medaljekampen.

Dette spillet dukket opp halvveis i finalen og ble en fin historie

Det var kanskje ikke beste melding, men jeg valgte å gjenmelde 3S som viser en ubalansert minimumshånd da motparten var med til 3hjerter. Med riktig motspill står det bare 8 stikk, men det er ikke alltid så enkelt.

Hjerter knekt i utspill lot øst løpe til min konge. Nå fulgte en liten spar som vest stakk med kongen. Han fortsatte med hjerter 10 til liten og trumf. Trumf i neste stikk vant vest med ess og vridde kløver dame til ess hos blindemann. Nå fulgte en hjerter til stjeling som tok med seg esset fra øst. Spar dame tok ut trumfen før ruter ess avslørte sitsen.

Posisjonen var blitt denne

Nå fridde jeg meg med kløver. Vest kunne ta for kongen, men var innspilt. Han måtte spille tilbake til blindemann som nå hadde satt opp to stikk på hjerter dame og kløver knekt. Dermed forsvant håndens to rutertapere og hele 10 stikk kunne noteres for toppscore.

Selvsagt et uheldig motspill, men det er slik det er, du må bare fått utnyttet disse spillene når de dukker opp.