Nationals | Melder du inn i Spingold semifinalen

Hovedturneringen i Summer Nationals er lagturneringen Spingold. Her står det ære på spill og selvsagt klingende mynt i kassa fra lagets sponsor hvis du skulle nå helt frem.

Fra semifinalen kommer dette spillet hvor du får en meldeprøve.

Du er ØST og hører nord åpne med 4 ruter i første hånd med ingen i sonen. Det er en naturlig sperremelding som setter press på deg.

Du har få honnørpoeng, men fin fordeling. Er det nok til å melde inn, i tilfelle hva?

Bas Drijver har sammen med makker Sjoert Brink takket nei til å spille Bermuda Bowl for Nederland, de har i stedet meldt overgang til Sveits for å spille på lag Zimmermann.

Drijver hadde kortene til øst og han meldte inn 4 spar. Det var riktig, kortene så ut som dette

Jeg synes det var veldig passivt av syd å ikke støtte til 5ruter, men det spørs om ikke disse gutta har grei kontroll på videre meldinger selv med innmelding (5NT som RKC).

Brink hadde verdens enkleste melding da han sjekket antall nøkkelkort med 4 NT. Han ble så skuffet da øst bare hadde 1 av 5 ess at han like greit spurte etter trumfdame selv om han selv hadde den! Ifølge en bakspiller satt Brink med 7 spar i hånden, men besinnet seg og meldte 6spar.

Det var jo like greit ettersom det ble en taper i trumf.

Resultatet ble kopiert ved det andre bordet, der gikk meldingene som følger

Vest hadde på ingen måte kontroll, men tok en fair sats da han meldte slem. Øst tar ikke ut doblingen uten å ha en god fordelingshånd og da må det være spill for 12 stikk i spar.