Vanskelig å melde

Eller er det egentlig ganske så enkelt?

I moderne meldesystemer ser vi at mange sverger til 2-kort kløveråpning. Når du får melde i fred gir dette et godt melderom til å finne beste kontrakt, men hva med de sekvensene hvor motparten melder inn?

La oss se nærmere på et spill fra EM Mix Lag. Du sitter VEST, i gunstig sone.

Makker åpner med 1 kløver som kan være 2-kort farge. Alle balanserte 12-14 hender åpnes med 1kløver samt alle naturlige kløveråpninger.

MTH melder inn 1hjerter. Har du et system for å vise frem denne hånden i neste melding?

Disse kortene er enklere å melde i presisjon hvor de fleste har et svar som viser begge minor. Men hos naturalistene har de ikke alltid tenkt at 2-kort kløveråpning faktisk blir konvensjonell og skaper posisjoner det er viktig å ha snakket igjennom.

I EM mix gikk det ikke så veldig bra, dette var hele historien:

Vest «støttet» til 2 kløver, men klarte ikke å fortelle om ruterfargen. Det kan selvsagt være vest kunne meldt 4NT som begge minor, men det trenger ikke å være særlig blink. Øst på sin side fikk aldri sjansen til å melde ruterfargen. Spillet ble rett og slett litt dumt for ØV.

4 hjerter gikk et par beit men ga 6 imp etter at lukket rom meldte 5kløver og vant 12 stikk.

Har du ikke gode nok avtaler med makker på svar etter 2-kort kløveråpning er vel dette en god anledning?