Harald Nordby(sjefen) med lekker spilleføring

Harald Nordby

Harald Nordby var en av Norges ledende bridgespillere allerede seint på 60-tallet. Enda er Harald aktiv og da jeg møtte han i sommer da vi begge spilte Marit Sveaas IBT fortalte han meg om dette morsomme spillet fra NM Veteranlag 2019.

Harald ble som syd spillefører i 4 hjerter. Litt av en kontrakt, dessverre husket han ikke helt hvordan meldingene hadde gått, men spilleføringen derimot lot seg ikke glemme.

Vest startet motspillet med spar 5 som løp til 3, 10 og konge. Hjerter 10 trakk 5, 4 og 3 før hjerter 2 gikk til 7, kn og 6. Her var det ikke så mye å spille på så Harald fortsatte med trumf ess og det lysnet litt da kongen falt.

I mangel på noe bedre å spille fortsatte Harald med en LITEN SPAR fra blindemann. Øst fulgte hadde glemt at trumfen var tatt ut og trodde spillefører skulle trumfe så han la liten spar slik at Harald vant på spar 9.

Vel, fortsatt var det ikke nok stikk! Men Harald gikk på med kløver til kongen fulgt av ruter dame. Øst stakk med ruter ess og posisjonen hadde blitt denne

Øst var nok en gang sløv og spilte spar dame til blindemanns ess (minor ville brutt innspillet som nå fulgte).

Og da slo Harald brutalt til og satte trøkket inn på vest idet han vant med spar ess og spilte trumf dame fra blindemann, fra hånden kastet han en kløver.

Hva skulle vest gjøre? Han kunne ikke gjøre annet enn å holde damen dobbel i kløver. Men Harald fridde seg med ruter. Vest kunne ta for ruter konge og ruter knekt, men måtte spille tilbake fra D 9 i kløver og gi Harald to stikk til i den fargen for hjemgang!

Selv om det var fult av feil i motspillet her var det litt av en spilleføring. Harald ga motspillerne alle muligheter til å lese kortene feil og ble belønnet med hjemgang i en kontrakt de fleste av oss fortets mulig ville prøvd og glemt. Men Nordbysjefen han hentet utgangsbonus.