Pass på mellomkortene

Denne gangen kommer det et spill for den litt utrente som må jobbe litt med teknikken i spilleføringen.

Det er parturnering, pass på stikkene.

4hjerter var en helt standard kontrakt, men i turneringen var det ikke alle som vant de stikkene de skulle vunnet.  La oss se hvordan du ville håndtert disse kortene.

Vest spiller ut ruter dame, 3, 7 og ess.

Nå tar du over, har du en klar plan?

Dette kan vel ikke være noen prøve tenker du, hva er problemet?

Det som viste seg å være utfordrende i den aktuelle turneringen var håndteringen av trumffargen. Det viser seg at flertallet av bridgespillere spiller hjerter 10 fra hånden for å ta finessen igjennom vest.

Men hva er det som haster sånn da?

Risikoen ved å spille hjerter 10 er at du treffer på singleton dame hos vest eller øst. Legg merke til at du ikke har noen mellomkort som bygger under tieren, altså har du ikke noe håp i å «lure» vest fra å legge i damen fra 4-kortfarge.

Det som er riktig spillemåte her er å spille LITEN trumf til ESS. Kløver tilbake til ess og hjerter 10 som du legger knekten på hvis vest følger lavt. Nå kan du ta ut trumfen og vinner resten av stikkene hvis trumfen var fordelt 3-2 med damen i kapp.

Skulle trumf dame falle i første runde spiller du trumf til tieren, kløver til damen og tar ut trumfen før du forlanger resten av stikkene.

Kortene så ut som dette

De som startet med hjerter 10 fikk seg en overraskelse. Singleton dame i trumf har rundt 5% sannsynlighet, men denne gangen ble du altså straffet for å slurve med mellomkortene.

Du var vel ikke en av dem?