Nationals | så glapp det for verdens beste

Selv de beste kommer feil ut av meldeboksen fra tid til annen. Dette spillet har jeg hentet fra lagturneringen Spingold som ble spilt i Summer Nationals i juli. Det er ingen hvem-som-helst vi får se i meldeboksen, selveste Jeff Meckstroth og Eric Rodwell har siden tidlig 80-tall vært et av de ledende makkerpar i USA og i verden! Tidligere i år kom nyheten om at de ikke lengre skal spille på lag Nickell, det blir spennende å se veien videre for gutta som er tidlig i 60-årene.

La oss gi deg meldeprøven som Jeff Meckstroth i VEST, du ser følgende

Spørsmålet er som vanlig, har du til å melde og i tilfelle hvilken melding kommer du ut med?

På en måte har du «bare» en åpningshånd, men fordelingen og topphonnørene gjør den litt for sterk for å bare melde 4 hjerter.

Spørsmålet blir derfor hvordan kan du vise en hånd som inviterer til slem.

En variant er å hoppe til 5 hjerter, en annen er å melde 4NT fulgt av 5 hjerter. Kanskje du til og med kan doble opplysende fulgt av 5 hjerter (hvis makker tar ut vel og merke!).

Utfordringen ved hånden er hva som skal til for at makker løfter til slem. Hvis du hopper til 5 hjerter, spør du da på trumfkvalitet, stopper i motpartens farge (ruter) eller generell styrke?

Meckstroth hoppet til 5 hjerter som han tenkte var en generell invitt til slem. Men det ble feil da kortene så ut som dette

Rodwell, som la på til slem, må nesten ha tolket 5hjerter som spørsmål etter honnører i hjerter, vi kan neppe si han har en tilleggshånd utover det?

Motspillet tok for ruter ess i utspill og fikk senere for spar ess, dermed kunne de notere 1 beit som ga 13 imp med vunnet utgang fra det andre bordet.

Disse posisjonene dukker opp ganske frekvent og kan være nyttig for deg og makker å ha diskutert.  For et av verdens beste makkerpar ble det i stedet slem med 2 ess vekk og beit i protokollen.