Marit Sveaas IBT | Så fikk Terje Lie sjansen

Terje Lie

I parturnering handler det om å ta de stikkene du får. Hvert spill lever sitt liv og det er ofte gode muligheter for den som følger med til å snike inn et stikk eller to man ikke skulle hatt.

Terje Lie er en mester i å stjele stikk, dette spillet er et typisk «Terje-spill» hvor han griper sjansen med begge hender når motspillet glipper.

Spar 10 i utspill trakk konge, ess og liten. Øst leste ut fra meldingene at hjerter kunne være et riktig angrep og fortsatte med hjerter ess og ny hjerter til kongen hos vest.

Nå skulle vest sett at han stoppet ruterfargen og bare vridd kløver for å prøve å ødelegge forbindelsene, men han tok også for hjerter knekt før han spilte spar til damen hos nord.

Terje hentet ess, konge og dame i ruter og posisjonen var blitt denne

Kløver til ess ble fulgt av hjerter 10 med avkast av håndens ruter. Men øst stakkar var fanget i skvisens grep. Han kunne ikke kaste spar knekt, så da forsvant en kløver.

Dermed kunne Terje hente de siste tre stikkene med konge, dame og 8 i kløver og 9 totalt for 600 i protokollen. Det ga 53 av 61 mulige plusspoeng i turneringen.

Som den våkne leser har sett burde motspillet vært litt mer forsiktig. Det hastet ikke å ta stikkene. Kanskje det enkleste hadde vært og latt spar konge vinne det første stikket. Nå har motspillet overgangene i orden i majorfargene og spillefører har ikke tempo til å sette opp skvisen.