Marit Sveaas IBT | Våken i motspill?

Ja så er det den jakten etter stikk igjen. Parturneringer lar deg aldri få være i ro, du må være på vakt og hvert spill teller like mye.

Dette spillet dukket tidlig opp i turneringen, og det var en aldri så liten variant mange overså.

Vest spilte ut spar 9 til liten…. Du legger vel ikke damen?

Hvis spillefører har Ekn62 er det dumt å hive innpå damen, det bygger 3 stikk i spar til spillefører!

En annen variant er at hvis spillefører har Eknx, som nå, kan han lasjere spar dame. Nå spiller du spar til knekten, men hvis vest kommer inn vil han ikke lengre har spar å spille tilbake!

Derfor la jeg liten og spillefører måtte stikke med knekten.  Hjerter til konge ble fulgt opp med ruter til dame og konge. Terje fortsatte med spar til 10 og ess.

Nå kunne spillefører vunnet sin kontrakt ved å legge ned ruter ess. Knekten faller og dermed gir ruter 10 det syvende stikket. Men spillefører fortsatte med hjerter ess og la merke til at øst hadde fulgt på med D10. Derfor ble spillefører fristet til å spille mer hjerter for å etablere håndens fjerde hjerter.

Terje vant med hjerter knekt og fortsatte med liten kløver til min konge. Jeg kunne ta de godspilte stikkene i spar og vi måtte får for kløver ess og knekt. Dermed ble det 2 beit og 200 til oss som ga drøyt 80 % score.