Norsk Bridgefestival | 2-10 august 2019

noen kjente fjes fra 2004 i Trondheim

Dette er årets massemønstring for norske bridgespillere. For andre år på rad treffes vi for en uke med bridge, sosialt samvær og masse gøy i Drammen.

Jeg har lomma full av gode minner fra alle festivaler siden den første ble arrangert i Skien i 2000. Jeg håper 2019 gir det samme og gleder meg til å møte nye og gamle bridgevenner.

I mine øyne er hovedturneringene Mixpar, Monrad par og Monrad lag. Men her kan du spille en rekke med flotte turneringer med og uten NM status.

SKEIDAR sponser festivalprisen for beste spill. Spillet må være omtalt i festivalens bulletin, har du et bidrag sender du det inn til redaktør Vegar Næss. Både spiller og skribent får gavekort fra Skeidar.

Følg festivalen med resultater, nyheter og mye annet på hjemmesiden.

Les også festivalens facebookside hvor det er mange bilder fra tidligere festivaler og muligheter for diskusjoner osv

Nils Tips

Mix par har en lang rekke spennende parkombinasjoner som gjerne kan vinne turneringen. Personlig la jeg mest merke til generalsekretær Allan Livgård som spiller med den dyktige Maja Rom Anjer. Tove Haugen er ei dame med krutt i meldeboksen, hun og makker Atle Sæterdal er en spennende outsider til NM Medaljene. Våre ungdomsjenter med sine makkere vil helt sikkert sikte på medalje, Thea Hove Hauge – John Helge Herland eller Sofie Græsholt Sjødal – Sven-Olai Høyland kan derfor gjerne sitte igjen med en medaje. Skal jeg velge blant de trauste tipsene får vi se opp for Brogelands, Eliassen-Bjørlo, Kippe-Stoen, Saur-Fuglestad og Ovesen-Uran.

NM Monrad Par har selvsagt en rekke sterke makkerpar på start. Her blinker jeg ut Andre Øberg-Sondre Hogstad, Øyvind Saur – Geir Brekka, Sigurd Evjen – Vidar Smith og Jan Arild Olsen – Tom Høiland som mine favoritter.

NM Monrad LAG er den turneringen som jeg synes ga festivalen det lille ekstra. Årets felt er sterkt og mine favoritter er VIEGO (Saur, Stornes, Brekka, Høyland og Olsen), Noe Rusk (Thoresen, Hornslien, Lie og Ovesen), BOEK (Ekren, Bakke, Grude og Johansen).