Nationals | Innmelding eller ikke

I dag skal du få prøve deg i stolen til den Italienske storspilleren Norberto Bocchi. Anledningen er cupspillet i Spingold, kampen er jevnspilt og det står selvsagt mange imp på spill i den avgjørelsen du nå skal ta.

Alle i sonen, du ser følgende

Mitt enkle spørsmål er om du melder inn 1 spar eller ikke?

Den Italienske verdensmesteren var ikke i tvil, han meldte inn 1 spar. Jeg er enig i innmeldingen, men kanskje ikke i sonen når makker har passet i åpning. Du har en dårlig 5-kort farge og ønsker på ingen måte utspill fra makker i fargen. Videre er det med en svak farge store muligheter for å løpe inn i trøbbel, noe Bocchi nå også gjorde.

Kortene så ut som dette

Vest doblet opplysende og øst sto selvsagt med. Det spørs om syd burde tatt ut i 2ruter, men på den annen side har han 2-kort støtte til verdensmesterens innmelding, skulle det ikke være et lite håp da?

Ruter i utspill var beste motspill. Bocchi vant på hånden og fulgte opp med liten spar, øst la i knekten og ble rimelig overrasket når vest måtte stikke med kongen!

Vest mistet ikke hode, han fortsatte med ruter før en ny spar ble vunnet av damen. Kløver knekt tilbake stakk vest med damen fulgt av ruter til stjeling.

Nå fortsatte ØV sitt gode motspill da de spilte kløver til konge, kløver ess og den trettende kløveren. Det ga øst høyning for spar 7 og 2 beit for 500 til ØV.

Ved det andre bordet gikk også Kranyak inn med 1 spar som ble doblet på samme måte. Her valgte øst å spille ut hjerter. Og når øst også her gikk opp på spar knekt i annet stikk forsvant motspillets andre beit pga de manglet tempoet til å sette opp ruterstjeling + høyning.

200 til Lavazza betydde 7 imp til motstanderen som var akkurat ett hakk hvassere (eller heldigere) i motspill.