USBF | 14-16nt ordnet imps

Migry

I den Amerikanske uttakturneringen til VM i september var det mange spill med store utslag. Det er gøy å se hvordan forskjellige konvensjoner og meldesystemer slår ut og setter spillerne på prøver du ikke trodde de skulle få.

Se bare på dette spillet

En frekk 14-16 grand i tredje hånd i gunstig sone satte fart på meldingene og øst ble spillefører i en ganske håpløs 3 NT.

Hjerter dame i utspill fra syd vant første stikk. Spillefører har tross alt ikke mer enn 8 stikk og trenger et stikk i kløver for å vinne kontrakten. Hun kunne spilt på 6-kort hjerter hos syd, men aktuelt var det riktig å lasjere.

Men hva skal syd gjøre nå da. I utgangspunktet burde nord legge fordelingskast på utspillet slik at syd ser det ikke er noe poeng i å sette opp fargen uten inntak på hånden. Syd vet spillefører ikke har nok stikk ettersom utspillet ikke stikkes med kongen så her må noe være på gang.

Jeg mener syd burde skiftet til kløver da det klart gir beste sjanse for beit. Men akk, syd fortsatte med hjerter til kongen.

Spillefører hentet sine fem stikk i spar og spilte på eneste sjanse da hun fortsatte med ruter til ess og kløver til KONGEN. En fin variant å legge merke til. Spillefører vet kontrakten går beit hvis syd har kløver ess pga den godspilte hjerterfargen. Derfor ble det kløver til kongen og hjemgang da kortene satt som de skulle.

Dermed ble det 5 stikk i spar, 1 i hjerter, 2 i ruter og 1 i kløver for 9 totalt og vunnet utgang.