Lagfinalen – Hvem vinner

Det ble et spennende oppgjør mellom de to Heimdal-lagene i første runde av lagfinalen. HORNSLIEN hadde best glid og favorittene AA hadde noen spill hvor de ikke kom heldige ut.

Resultat LAGFINALEN

På forhånd var publikum invitert til å stemme frem sin favoritt til å vinne nm-gull. Før første kamp var det 186 stemmer og de fordelte seg slik

Personlig har jeg hatt Heimdal – Aa som favoritt, men kanskje var en tung åpningskamp mot klubb-kameratene det som skulle til for å åpne mesterskapet. Både KIPPE og BOGØ grep sjansen med seier i sine kamper.

Fra første kamp har jeg hentet dette spillet hvor vi fikk sett hvordan lagkamp skal spilles. Terje Aa ordnet rett og slett en dobbeltscore i dekontrakt.

I lukket rom ble 1 NT passet ut og det var duket for en dobbeltscore til favorittene.

Jeg liker Terjes innmelding. Han har kanskje ikke nok honnørpoeng, men hånden er spillesterk og han vet at makker, normalt uten 4-kort hjerter, vil få en vanskelig balansering over 1 NT. Derfor gikk han aktivt på da han meldte inn 2 hjerter.

Allan hadde en god hånd og tok med seg 2 spar som en invitthånd.

Noe forsiktig passet han ned 3 hjerter, men han har nok sett Terje meldt tidligere.

Ruter konge i utspill ble fulgt av nok en ruter og nå fulgte hjerter til knekt, hjerter ess, spar til ess osv… 9 stikk ble notert.

Men var det ikke muligheter for å vinne utgang mon tro?

Det er kun spar i utspill som stopper 10 stikk i hjerter for NS. Hvis gutta hadde meldt utgang kunne 10 stikk blitt vunnet ved å stjele andre ruter, hjerter til knekt, hjerter ess og liten kløver fra blindemann.

Øst kan ta for damen, men nå stikker syd med spar ess, eller trumfer ruter tilbake og frir seg med trumf. Dermed kontrollerer spillefører spillet og kan kaste sin lille spar på kløverfargen.

Det hadde vært en fin spilleføring jeg tror Terje hadde funnet ut av hvis han hadde fått prøven