Lagfinalen starter 30. mai | Nils tips

Gjermund og Are

Mine tips i årets cuprunder gikk det heller dårlig med. Det betyr ikke at årets finale er uten kvalitet, tvert imot synes jeg alle lag i årets finale er spennende og med rette kan sikte seg inn mot medalje.

Min spådom er at dette blir en jevn og tøff finale. Kanskje den jevneste på flere år.

Følg mesterskapet på HJEMMESIDEN

Resultat

Tips:

Heimdal BK 1 |Livgård, Aa, Grøtheim, Tøndel, Austberg og Berg

Disse gutta er favoritter i alt de stiller opp i. Kvalitet i alle ledd og flere medaljer fra tidligere mesterskap enn de har orket å ta vare på har de alle mann. Landslagsparet Aa-Livgård har hatt en rekke fine resultater den siste tiden. Det er vanskelig å se noe annet enn gull til Heimdal i årets finale.

Nils tips: Gull

Studentenes BK | Kippe, Eide, Grude, Johansen, Aal og Hegge

Håkon Kippe vinner stort sett det meste av parturneringer, men i lag har det ikke vært samme suksess så langt. Riktignok har laget spilt seg nesten rett opp fra 4- til 1-divisjon, men tidligere sesonger har det vist seg vanskelig mot de sterkeste lagene i Norge. Jeg tror likevel at dette er spillere med så høy kvalitet at de kun kan stoppe seg selv fra å vinne gull. Heimdal er kanskje litt mer stabile, derfor tipper jeg «bare» sølv til en gjeng trivelige og dyktige bridgespillere. God underholdning blir det i alle fall, jeg håper Studentene BK spiller hver kamp på BBO!

Nils tips: Sølv

Stavanger BK | Skimmeland, Eliassen, Rekstad, Larsen, Nesdal og Leinan.

Litt for mange ganger har arrangørlagene holdt et for lavt nivå i lagfinalen. Men i år stiller arrangøren med Rogalands sterkeste mannskap. Jeg tror- og håper de lykkes i å spille seg frem til en medalje. Det blir mange om beinet her, men får de ut den kvalitet vi vet de har blir det NM-medalje på premiehylla.

Nils tips: Bronse

Nils tips 4-8 plass:

Heimdal BK 3 | Hornslien, Høyem, Molberg og Lund

Disse gutta kan gjerne vinne lagfinalen hvis de kommer i flyt. Det er flere sterke lag i årets finale, men jeg blir ikke overrasket hvis gullet går til Heimdal 3. Eneste grunnen til at de ikke havner på pallen i mine tips er at de har hatt noen rolige sesonger og kanskje ikke spilt like mye som tidligere. Men det trenger ikke slå feil ut, gutta kommer uansett til å levere god underholdning for oss bakspillere.

Nesodden BK | Sjødal, Sjødal, Sjødal, Wennevold og Kjensli

Det mest spennende laget i årets lagfinale. Juniorspillerne Sofie og Agnete har virkelig spilt seg inn i toppen av norsk bridge. Når vi vet at veien frem til finalen blant annet besto av borteseier i Kristiansand og knus av Bergen Akkademiske BK 1 så skjønner alle at det ikke bare er jentene som er flinke, mor og far Sjødal holder også høyt nivå. Jeg håper de lykkes i finalen, men tror noen dager i et så sterkt felt blir for tøft i år. Men jeg trekker mer enn gjerne tilbake min spådom.

Sortland BK | Harr, Ellingsen, Bergsrud, Iversen og Digre.

Det er noen år siden Sortland vant lagfinalen, men Bergsrud og Ellingsen prøver seg igjen. De er et sterkt lag, særlig Gunnar Harr tror jeg kan gjøre livet surt for mange motspillere disse maidagene i Stavanger. De er en stor outsider i medaljekampen, men mitt tips blir at de får det tungt over 7 kamper mot lag som er minst like flinke som de selv.

TopBridge BC 5 | Bogø, Simonsen, Helness, Svendsen, Halderaker og Ellestad.

Nok et krutt-lag som helt sikkert tenker medalje. Ryktene gikk på at selveste Tor Helness skulle blir med, men så passet det ikke likevel. Halderaker-Ellestad har kommet inn som et rutinert lagfinalepar, men jeg tror gutta blir å tape like mange kamper som de vinner. Det er mulig de blir å avgjøre finalen med hvem de slår, men netto antall VP tror jeg ikke holder til medalje.

TopBridge BC 8 | Fasting, Johnsen, Olsen, Naas-Olsen, Ovesen og Haugstad

Espen Fasting har hatt et par spennende år og vokst seg fra klubbridge til å prestere i norgestoppen. Med seg i finalen har han en gjeng flinke bridgespillere. Men i lagfinalen møter du bare flinke bridgespillere. Å spille mot etablerte topp-par tror jeg blir for tøft, men denne gjengen kommer til å bite godt ifra seg.