USBF | Høyt nivå

De Amerikanske spillerne kjemper om VM-plass over 2-ukers spilling med 2-dagers cupkamper. En voldsom kraftanstrengelse som sikrer at det sterkeste laget står igjen til slutt.

Følg resultatene HER

Jeg tok en titt og lot meg imponere over nivået, se bare her

Meldingene gikk som dette

Du skal få prøve deg på motspill. Peter Weichsel er en av de gamle, gode heltene med flere titler i lomma. Han spiller for tiden med Bob Hamman og de gamle gutta vet absolutt hvordan kortene skal spilles.

Bob Hamman i syd spiller ut kløver 5 (4. høyeste). Vest er blindemann og kløver konge vinner første stikk. Nå følger ruter dame.

Hvordan tenker du at denne kontrakten kan gå beit?

Peter Weichsel

Jeg håper i grunnen at du tenkte allerede i første stikk!

Peter Weichsel avblokkerte kløver knekt i første stikk. Ruter dame stakk han med esset og spilte tilbake en kløver.

Det var skikkelig medisin da kortene så ut som dette

Hamman kunne ta sine 5 stikk i kløver som sammen med ruter ess ga 2 beit. Hadde ikke syd kastet kløver knekt i første stikk ville den blokkert fargen når øst bare legger liten andre gang.

Herlig motspill, akkurat slik vi liker å se.

Spillet ble uavgjort da Eldad Ginnosar fant samme motspill ved det andre bordet.

Så da har jeg vel mine ord i behold, høyt nivå i USA?

Nei det vet jeg ikke. Den våkne leser ser hvordan spillefører kunne vunnet sin kontrakt?

Ved å legge liten fra begge hender i første stikk og latt knekten vinne stikket. Nå er overgangen til Hammans kløverfarge ødelagt og spillefører får hjems in utgang ettersom nord har ruter ess sammen med 2-kort kløver. Etter kløver 5 i utspill er det ikke helt umulig å finne ut av, men det var kanskje best odds å satse på at Hamman hadde ruter ess lik at kløver dame var beskyttet for gjennomspill.