IMSA | Store avgjørelser

Det gikk dårlig siste dag av kvalifiseringen for det norske laget i IMSA. 3 store tap virker brutalt, men spillingen var ikke så dårlig som resultatene tilsier. Noen avgjørelser vil jeg si vi tapte mot bedre spillere, andre avgjørelser tapte vi mot heldigere spillere.

Du kan jo prøve denne og se hva du ville meldt

Du er VEST og makker åpner med 3 spar i første hånd i gunstig sone. Det er frekvent 6-kort farge og trenger ikke være rare kortene.

Hva melder du over 4 hjerter?

Jeg tenker du har 2 reelle alternativer. Det første er å melde 4 spar som både kan være en god stamp og faktisk på en god dag gi hjemgang. Det andre alternativet er å straffedoble motparten. Er du heldig har du 3-4 stikk i motspill og skulle makker hoste opp et stikk i spar eller en honnør i minor kan det gi en god innbetaling med doblete sonebeiter.

Ja så hva velger du?

Den norske spilleren meldte 4 spar, den Nederlandske doblet 4 hjerter. Hva som ble riktig kan du se når kortene var som dette

4 spar ble doblet og skulle gått 4 beit for 800, men den norske spilleføreren slapp unna med 2 beit for 300. Det var uansett et kostbartspill ettersom 4 hjerter doblet gikk 2 beit for 500 til Nederland. 13 imps rett ut vinduet.

Det er sånn toppbridgen har blitt, sperreåpninger i gunstig sone er fritt vilt. Hadde du satt deg ned i en turnering for 15 år siden og åpnet med 3 spar på damen sjette og en sidekonge hadde folk trodd du var blitt gal. Men nå er det penger i kassa, i alle fall når makker er like frist og straffedobler med vest sine kort.