Gratulerer med dagen Ulf

Ulf Tundal

For de fleste er 17. mai en dag med barne-glede, iskrem og jubel. Men for Ulf Tundal er det også bursdag. Årets utgave feirer Ulf sammen med resten av landslaget i Kina og hva passer vel bedre enn å hente frem feiringen med en aldri så liten titt inn i relepresisjonens verden.

Lagspillingen gikk ikke så veldig bra for oss, men ikke alle har spilt bronsefinale i World Masters Championship!

Dette spillet var som sydd for relepresisjon, se bare her

Det er 13 stikk i hjerter, men er det mulig å finne ut av i meldeboksen?

I Relepresisjon gikk meldingene som dette

Frem til 1 NT har Ulf fortalt om 0-4 poeng og jeg har «nesten» krevd til utgang. 2 spar forteller om 2-4 poeng og 5-kort i en major, 2 nt spør og 3 kløver avslører at det er hjerter. 3 ruter spør og 3 spar forteller om 5 hjerter og minst 4-kort ruter.

4 kløver er sleminvitt med hjerter som trumf og nå kommer nøkkelmeldingen 4 NT som forteller om en kontroll i trumf, altså kongen i hjerter.

Nå kan vest telle alle kortene og vet det er 13 stikk å hente. Makker kan ikke ha mer enn 4 sorte kort og håndens kløver kan stjeles så frem motparten ikke har kortfarge i spar og trumfen sitter 3-0 osv.

Følgelig kan vest bare legge kontrakten i 7 hjerter.

En skikkelig bursdagsgave til Ulf som sammen med Glenn Grøtheim har konstruert og lagd relepresisjon til det vi spiller i dag.

Dessverre så har jeg jugd litt for dere. Meldingene gikk selvsagt ikke slik. Jeg var vest og meldte slik helt frem til 3 kløver, men jeg var ikke på høyden og tenkte at jeg kunne telle 13 stikk hvis makker hadde minst 4-kort ruter. Jeg hoppet derfor bare direkte til 6 hjerter.

Trist, men sånn går det når man ikke tenker dypt nok og klarer å utnytte de fordeler et godt meldesystem har. Dermed ble det bare et uavgjort spill da Kina også stoppet i 6 hjerter.

Ulf tok det hele med et smil, jeg tror ikke han har meldt denne sekvensen så veldig ofte tidligere og var vel mest fornøyd med at vi faktisk hadde muligheten.

Uansett, grattis på da’n Ulf. Jeg får spille bedre i neste turnering!