IMSA | Melde mye, lite eller ingenting?

Allan og Terje sto over mot Frankrike og måtte rive seg i håret både en og to ganger underveis i rama

Av og til tenker jeg at her skal det meldes utgang, hvordan får jeg best fortalt det til makker?

Dette var lenge et slikt spill, men så begynte meldingene og da ble det plutselig flere alternative løsninger, se bare her

Etter å ha åpnet med sterk kløver går altså vest innpå med 1 nt som forteller om 5-5 i minor. Makker dobler for å si at han har 0-5 honnørpoeng hvorpå øst sier pass.

Vest forteller at de ikke har noen avtale på hva pass betyr, så da kan du få bestemme. Hva tenker du er beste løsning?

Jeg tenkte fortsatt på at utgang i major kan være rett rundt døra. Har makker litt tilpasning i en av majorfargene spiller jeg mange stikk.

På den annen side så var det litt ekkelt å melde mine kort etter at øst passer 1 NT. Kan han virkelig har lyst til å spille 1 NT doblet? Hvis makker har 0 poeng og ikke spiller ut spar blir det mange stikk i den kontrakten!

Hva betyr det hvis jeg melder 2 ruter, 3 ruter eller 4 ruter? Ville det fortalt makker at jeg har begge major og best spar? Eller blir det for avansert å håpe at han vil forstå det?

Vel, jeg valgte den veldig forsiktige løsningen da jeg bare meldte 2 spar. Jeg får håpe ikke makker har noe særlig i hjerter og at han evt løfter meg ett hakk med tilpasning. Slik gikk det ikke, det fulgte 3 passlapper og jeg ble spillefører i 2 spar!

Spillet så ut som dette

Det kan se ut som vi skulle doblet motparten, men de vinner faktisk 7 stikk i ruter med en fin spilleføring.

Jeg derimot skulle prøve meg på 8 i spar, en oppgave som kunne være tøff nok.

Kløver konge i utspill ble fulgt av ruter til konge og ess. Spar i vri stakk jeg med esset, det var greit å se at damen falt fra vest.

Nå vet jeg fordelingen hos motparten, vest har 1-2-5-5, evt 1-1-5-6/6-5. For å sikre hjemgang i kontrakten spilte jeg derfor en LITEN hjerter fra hånden. Vest vant med tieren, men nå kunne jeg stjele returen og stjele en hjerter. Esset falt, men øst måtte få stikk på hjerter knekt. 9 stikk var i grunnen både heldig og ok i et spill hvor mange kunne blitt fristet til å melde litt for mye.