IMSA | Tungt mot Frankrike

Etter to seire ble det et tap mot Frankrike. De franske veteranene spilte en god kamp. Vi gjorde for mange feil og de var aktuelle på de riktige spillene.

Det betyr at det står nesten helt likt etter første spilledag i kampen om de to finaleplassene.

Resultat, bulletin og annen info kan du lese HER

Fra oppgjøret mot Frankrike kan du få prøve deg som spillefører i 3NT, la oss se om du er et hakk eller to bedre enn det jeg var.

Vi spiller relepresisjon. Da jeg svarte 2 spar fortalte det om 1-2 kort i spar, 4-kort hjerter og hold i kløver. Styrken er 11-15.  Da Ulf meldte 3 ruter var jeg ganske sikker på at 3 NT var en god kontrakt, men når vi ser kortene ville 4 spar sette bedre ut.

Vest spiller ut kløver 5 (norsk fordeling), en ruter forsvinner fra blindemann og øst bidrar med kløver knekt som jeg vant med kongen.

Spar dame beholder neste stikk og det samme gjør spar 9, øst kaster en ruter! En liten ruter fra hånden er neste trekk og nå er det vest som er fri, han kaster en spar!

For å nå 9 stikk er det ingen vei utenom sparfargen, jeg spilte derfor spar konge med avkast av en ruter fra hånden, øst kaster mer ruter og vest stikker med spar ess. Nå følger kløver 4 fra vest til esset hos øst som selvsagt spiller opp igjen en liten kløver.

Da er det ditt valg. Hvem har kløver dame og hvem har kløver 9? Gjør du rett i kløver har vinner du overstikk, gjør du feil blir det sorti.

Min første innskytelse var at øst oftest har damen i denne posisjonen etter at han la knekten i første stikk. Dette er selvsagt flinke spillere, men mange ville hivd innpå esset i håp om å fange en honnør hos meg hvis makker har kongen.

Videre var det litt rart at vest «bare» meldte 3 kløver hvis han har fordelingen 5-4-0-4 med spar ess og kløver dame. Personlig ville jeg vurdert å hoppe til 4 kløver. Men på den annen side er det noen luringer disse franske gutta, de har ofte for sine meldinger.

Jeg synes ikke denne var helt opplagt, det føltes som et valg. Men så var det et lite hint jeg valgte å gå etter. Øst brukte lang tid før han spilte tilbake en liten kløver. Hva skulle han ha for å IKKE spille tilbake kløver mon tro? Kunne det være han med EDkn i kløver fryktet er han ville gi meg det niende stikket hvis jeg traff kløveren? Det ser rimelig dumt ut, men samtidig var det et faktum at han tenkte godt igjennom posisjonen.

Jeg vet enkelte spillere benytter slike posisjoner til å legge inn tenkepauser for å mislede spilleførere, men kunne det virkelig være sånn?

Vel, jeg valgte til slutt å gå i med tieren, men da ble det sorti, kortene så ut som dette

Øst hadde vært en luring. Han la inn en kunstpause før han spilte kløver tilbake og ble rikelig belønnet. Jeg gikk beit i en kontrakt jeg kanskje skulle vunnet.

Franskmannen fikk klar beskjed om hvor lite jeg likte tenkepausen, men kampen vant han ….. Jeg får håpe hevnen gjør seg gjeldende i returoppgjøret.

2 Comments

 1. Kunne ikke du hatt:

  Q9
  Kxxx
  Jxx
  KQ10x?

  Det var kanskje noe sånt han tenkte gjennom. Ikke urimelig heller å plassere deg på dobbelt kløverhold når de ser deg melde 3 NT mot en makker du VET er renons, og vet kommer kløverutspill.

  Da vil beste motspill i så fall være å skifte til ruterdam, og etterpå gi deg valget på hjerteren. Fortsettelse i kløver gir deg ingen valg.

  Etter litt om og men konkluderes det med at det ikke kan være slik, da makkeren ville meldt inn 1 spar, evt. meldt noe annet enn 3 kl.

  Om tenkepausen var berettighet eller ikke er en annen sak. Selv liker jeg å bruke litt ekstra tid i motspill for å vurdere alternativer til det som ser mest naturlig ut. Da er det dumt om den jeg spiller mot tror jeg gjør dette med vilje for å villede spilleføringen.

  Du sier jo selv at han ikke hadde noe å tenke på, verken med det ene eller andre, så hvorfor skylle på det når du går bet? Du gjorde ingen feil i spillet, tieren eller åtteren ser veldig 50/50 ut etter det meldingsforløpet (og såklart at han var flink og la knekten).Det ble feil, sånn er bridge.

  Med AQJxx hadde han kanskje brukt esset og spilt liten i stikk 2? Mange varianter her 🙂

  Men! Vinn den bronsefinalen nå, så er sluttresultatet bra det! Selv du kan ikke vinne hver eneste gang. Lykke til.

 2. Hei Kristoffer
  Jeg la nok litt for mye i franskmannens tenkepause, men prøvde ikke å bortforklare noe. Da hadde jeg nok heller latt være å skrive om spillet 🙂
  Med tanke på VM er dette likevel en fin oppkjøring.
  høy feilprosent fungerer dårlig både i Kina og på den lokale klubben, jeg har ingen grunn til å skylde på andre enn meg selv så langt i denne turneringen.

Kommentarer er lukket.