IMSA | Prøv deg på utspill mot Frankrike

Det ble en tung kamp for oss mot Frankrike. La oss gi deg et utspillsproblem, eller er det ikke noe problem?

Følg resultater, bulletin og annen info HER

Du sitter i vest med følgende kort

Meldingen går som dette

Nords hopp til 3 ruter forteller om invitt til utgang med 3-kort spar. Syds hopp til 4 hjerter var naturlig, minst 5-5 og ba nord om å velge utgang.

Da har du fått all informasjon, hva er ditt valg av utspill?

Min opprinnelige plan var å spille ut singleton hjerter, men frister det så veldig da du vet syd har 5-5 i major?

Samtidig så vet du motparten er på 5-3 tilpasning i spar, da fristet det ikke så veldig å spille ut fra 10 8 i trumf heller.

Nei dette var vanskelig.

Utspill fra en konge er så absolutt risikofylt, men er det mest aktuelt slik meldingene har gått?

Jeg falt ned på at kløver var den fargen som hadde best odds for å ikke gjøre noe galt, men en kløver var det eneste som ga kontrakten, kortene så ut som dette

Spillefører gikk opp på damen hos blindemann, ruter til ess ble fulgt av spar til kongen. Ulf stakk med esset og spilte ruter dame som spillefører trumfet. Spar til damen ble så fulgt av hjerter konge, hjerter til knekt og hjerter ess. Hjerter til stjeling og kløver fra blindemann var det ingen medisin mot. Ulf fikk sine to stikk i trumf, men spillefører noterte 11.

Som vi ser ville hjerter i utspill vært en enkel vei til beit. Men også ruter eller trumf i utspill ville beitet kontrakten, jeg mitt naut valgte selvsagt det eneste som ga kontrakten.

joda, det stemmer at spillefører får en tung vei med ruter i utspill, men kontrakten kan spilles hjem ved å lese sitsen.

Ulf kunne lasjert spar konge, men da fortsetter spillefører bare med hjerter til ess og ny spar. Ulf vinner sine to stikk i spar og får et i hjerter, men 10 kan ikke stoppes.