IMSA | Meldeprøve mot Kina

Boye og Christian kom fra en ukes bridgefestival litt lengre syd i Kina til IMSA med det norske landslaget. Bridgeformen synes å være på plass og i turneringens første kamp skulle vi møte nettopp Kina.

Arrangøren sier de ikke kan publisere resultatene pga det lukkete nettet her i Kina, men bbo overføringene får de til. Det vil si de som trykker på maskinene kan ikke bridge, i første kamp ødela de noe av overføringen ved å claime feil antall stikk og rote det godt til. Håper det tar seg bedre opp etterhvert.

Uansett skal de 4 nasjonene spille mot hverandre 2 ganger over 2 dager. De to beste spiller finale, de to neste spiller bronsefinale.

La oss se hvordan du ville meldt disse kortene på plassen til Boye Brogeland som vest:

Meldingene har gått som følger

Syds åpning er av den svake sorten og forteller om begge major. Nords hopp til 3 spar er sperr og nå løfter faktisk åpner til utgang, her er det all grunn til å forvente litt fordelinger.

Hva ville du meldt videre?

Du forventer vel nesten at din egen hånd gir 11 stikk med ruter som trumf. Spørsmålet er om makker kan supplere deg med et ess i major og nok kort i minor til at det ikke er en taper der?

Boye gikk på med 4 spar for å fortelle om en supersterk hånd. Da ble veien frem til 6 ruter kort når Christian hadde hjerter ess og knekten fjerde i ruter samt tre ruter.

Det var en kjempegod kontrakt, men dessverre var ikke kortgudene snille. Det hele så slik ut

Mot oss stoppet Kina i 5 ruter og vant 10 heldige imp. Norge vant kampen 29-22.