Spennende spill fra Trøndelag

Kristoffer Hegge

Kristoffer Hegge vant KM PAR i Nord Trøndelag i tospann med Petter Eide. Dyktige spillere som seiler opp i favorittklassen når parfinalen spilles i september.

Kristoffer har sendt meg dette spillet fra KM hvor han var kritisk til seg selv, la oss se om du finner en bedre vei?

Hegge ble som VEST spillefører i 6 kløver. Ruter konge i utspill fra nord, hvordan ville du spilt for best sjanse på 12 stikk?

Kristoffer skriver han vurderte to reelle muligheter. Å trumfe to ruter hos øst, men da må han trufe en høyt for å bevare overganger mellom hendene. Evt å satse på at hjerter ess sitter hos syd.

Oddsen for hjerter ess hos syd er 50 %, men 3-2 sits i trumf er 60 %. Derfor gikk Hegge på og spilte ruter til stjeling, spar til kongen og ruter til stjeling med esset. Kløver konge ble så fulgt av kløver til damen, men akk kortene så ut som dette

Nå hadde syd utstyrt seg med 4-kort trumf og ble servert en høyning for en beit.

La oss se hvordan Hegge selv vurderte sin spilleføring:

Jeg var innom tanken på om jeg kunne kombinere dette på noe vis, ved f.eks spille ruter til lav stjeling, kløver ess og liten kløver til dama. Hvis den nå sitter 3-2 blir alt is og brus, og med 4-1 sits spilles hjerter, men det funker ikke fordi da suser øst opp på esset og presser i ruter. For derfor høyning likevel.

Derfor kjørte jeg bare på med ruter til lav stjeling, spar til kongen, ruter til høy stjeling, 3 runder trumf, og den satt 4-1. Nå var beten et faktum.

I ettertid ser jeg jo at dette var et stålegg, da trumfen 3-2 eller hj foran faktisk kan kombineres, om motspilleren med hjerteress starter med 2 ruter. Kan da ikke presse med en tredje runde ruter når han kommer inn. Og akkurat slik satt korta i mot.

Jaja Kristoffer, det er sannelig ikke lett å treffe på hvert spill.

1 Comment

  1. Men parfinalen skal vi stå over i år, så der får noen andre ta ansvar og levere 🙂

Kommentarer er lukket.