En frekkis av Egil Homme

Egil Homme spiller mot Helge og Roald Mæsel i km par 2019

Egil Homme er en luring ved det grønne bord. Fra en treningskveld med Stig Drangsholt i forkant av 6.runde kampen mellom Kristiansand og Topbridge kommer dette spillet hvor Egil viste seg frem.

1 NT var litt i overkant selv for en spillefører av Egils format, Stig løftet naturlig til 3 NT, en kontrakt som ikke så ut til å ha særlig gode sjanser for hjemgang.

Utspillet fra vest var ruter konge som vant stikket. Ruter dame i neste stikk stakk Egil med esset fulgt av kløver dame og kløver til kongen. Han hentet nå blindemanns kløverstikk og posisjonen hadde kommet ned til denne

Egil leste den perfekt da han fortsatte med hjerter til ess fulgt av ny hjerter.

Øst kom inn på hjerter dame, han kunne ta for hjerter konge men måtte avslutte med å spille fra K kn 9 i spar som sikret Egil stikk for både ess og dame i spar og nøyaktig de 9 stikkene han trengte.

Den våkne leser er selvsagt kritisk til motspillet. Vest skulle vridd spar slik kortene sitter, men var det så lett da med K D J femte i ruter mot grand?

Øst på sin side hadde også muligheten til å beite kontrakten, ser du hvordan?

Helt riktig øst skulle beholdt hjerter 3 og kastet en hjerterhonnør på kløverstikkene. Det ville sikret motspillet overgang slik at vest kunne kommet inn på hjerter 10 i stedet for at øst ble innspilt. Lett for den våkne leser, men vanskelig når du sitter med kortene i hånden.