Norge beste nasjon i nordisk juniorlag

U16 vant Nordisk 2019

Nordisk mesterskap ble en suksess for de norske lagene. Norske stilte med to lag i U16 samt et lag i hver av de andre klassene – U21, U26W og U26.

Bakke, Scheie, Sjødal og Sæther vant Nordisk U26

Norge tok bronse i U21 og vant de andre! Gratulerer med glimrende innsats, dette lover bra før sommerens EM på hjemmebane for våre juniorer.

Hjemmesiden til nordisk mesterskap for juniorlag 2019.

Et spill fra Nordisk.

Hvordan vinner du i bridge? Svaret er ganske enkelt, det er bare å gjøre vanlige ting og unngå de store feilene. Og det er vel akkurat hva Christian Bakke – Sofie Sjødal gjorde på dette spillet fra den avgjørende kampen mot Danmark i U26.

La oss se hva du melder med Sofie Sjødals kort i denne posisjonen

Du er i sone, motparten utenfor sonen. Makker åpner med 1 ruter, til din store overraskelse melder øst inn 1 hjerter.

Hva tenker du om dette, og hva melder du?

Sofie Sjødal gjorde nå en voksen avgjørelse da hun valgte å si pass. Hvis makker har til å doble opp igjen blir dette is og fløte, noe du nesten er helt sikker på at kommer til å skje. Det å risikere noe annet før du vet noe om makkers hånd er rett og slett gambling. Gi makker en minimums åpningshånd med ruter og spar så vinner du ikke så veldig mange stikk i grand.

Det var akkurat det makker Christian Bakke hadde fått utlevert. Dessverre hadde han en balansert hånd og klarte ikke å si annet enn pass.  Kortene så ut som dette

Men motspillet slo gnister. Ruter 6 i utspill vant Christian med damen, han tok for ruter ess og vridde kløver knekt til dame og ess. Ny kløver gikk til 10 og konge.

Hjerter knekt vant Sofie med kongen før en kløver ble stjålet av Christian. En liten spar i retur gikk via knekt til blindemanns dame før nok en spar ble vunnet av Christian med esset. Spar til stjeling ga så denne posisjonen

Sofie fridde seg med LITEN trumf. øst vant stikket med syveren, men da Sofie lasjerte trumf dame i neste stikk kunne hun ta de to siste med E 9 over spilleførers 10 8.

3 beit ga 150 poeng til Norge. Men det var ikke så galt det, den Danske sydspilleren hoppet nemlig til 3 NT på Sofies hånd over innmeldingen 1 hjerter og måtte betale ut to beiter i sonen for 200 til Norge og 8 IMP.

Voksen god bridge, det er sånt vi liker. Gratulerer med nok et mesterskap, det blir gøy å følge dere videre.