White House | Uredde juniorer

White House Junior International er en spennende turnering hvor alle verdens juniorlandslag stiller til start. Her får de nye stjerner prøvd seg mot de etablerte og vi ser konturene av hvilke lag som blir favoritt i de kommende mesterskap.

Dette spillet er hentet fra turneringen, jeg tror ikke det kvalifiserte noen av spillerne til VM, men jeg trakk i alle fall på smilebåndet.

Først kom det en konvensjon de fleste benytter, men de færreste har diskutert så veldig nøye.

3 NT var ikke uten sjanser, men vest startet motspillet med ruter og da var spillefører sjanseløs, det ble 2 beit. NS skulle heller meldt 4 spar på 5-3 tilpasning. Den kontrakten kan ikke beites.

Som vi ser åpnet vest med svak grand hvorpå nord kunne gå inn med 2 kløver for å vise frem begge major. Syd hadde også en grei melding da han inviterte til utgang med sin balanserte hånd, 2 NT var et fornuftig bud.

Men så kommer spørsmålet. Har du avtalt videre meldinger over dette med din makker? Hva betyr 3 i minor og hva betyr 3 i major?

Her må dere finne løsninger dere selv er komfortable med. Men det er åpenbart et nyttig tips at dere burde definere videre meldinger. For eksempel kan det være lurt å benytte 2 ruter som en tvetydig melding, enten vil man spille 2 i makkers lengste major eller så har man en invitthånd (gjenmelder etter makkers svar). Dette vil frigjøre 2 NT til en kravmelding som spør makker på fordeling og styrke.

På dette spillet ville meldingene gått 2R-2H, 2NT – 3S, 4S-P.

Ved 2 sonebeit var ikke så hyggelig, det tror jeg heller ikke lagkameraten syntes etter at meldingene gikk slik i lukket rom:

Vest psykeåpnet med 1 spar. Friskt og effektivt. Personlig synes jeg nord har for gode kort til å si pass, men det ble valgt og etter et uryddig motspill hentet spillefører 4 stikk i sin frekke kontrakt. 150 til NS mot en kontrakt hvor de selv spiller utgang er sjelden vare….

Denne gangen ble det tapt spill og 8 imp i utbetaling.