Konge på fargebehandling?

De som ønsker å kjempe om medaljer og gevinster i Bridge må belage seg på mange timer med øving. Ingenting kommer gratis, det gjør det heller ikke i bridge.  Personlig har jeg lest mer bridgebøker og magasiner enn de fleste, jeg synes fortsatt det er gøy å lese om spill og historier fra tidligere turneringer og mesterskap.

Mitt råd til de som sikter seg inn på titler er å lese mest mulig om bridge. Kombinerer du dette med et høyt antall spill vil du merke fremgang og gradvis få ut ditt potensiale ved bridgebordet.

La oss ta tak i en klassisk fargebehandling som vi alle har prøvd oss på flere ganger som spillefører.

Du kan fritt velge hvilken hånd du skal spille fra i hvert stikk, men målet er å maksimere mulighetene for å vinne 4 stikk i fargen.

Jeg tar nå kun for meg den teknisk beste løsningen, det kan selvsagt være innslag av psykologi å for eksempel spille liten fra K10854 hvis det er blindemann og du har en mistanke om at damen sitter hos øst.

Du får ta deg et par minutter til å legge en slagplan før du leser videre.

Jeg ser mange starte med knekten fra syd, men det beste er å spille LITEN fra syd, hvis vest følger lavt prøver du tieren hos nord.

Skulle øst stikke tieren med esset skal du i neste stikk spille LITEN fra syd, dette sikrer hjemgang hver gang vest har Dx (6,78 %) men taper når øst startet med E9 (3,39 %).

Her følger en oversikt over de forskjellige fordelingene og hva de gir av odds med tanke på spillemåte.

2 Comments

  1. Det er riktig som Bjørn Olav sier – 18 kan du ikke klare uansett hvordan du spiller.

    Til gjengjeld kan du ikke godt klare 13 (D972 mot E) ved å spille knekten først. Det forutsetter jo at du lar sekseren seile neste gang etter at det har gått D-K-E i første stikk. Men i så fall taper du til halvparten av den litt mer sannsynlige 14 (D94 mot E7). Så konklusjonen er riktig, men prosentene er litt for høye.

Kommentarer er lukket.