Konge på fargebehandling?

De som ønsker å kjempe om medaljer og gevinster i Bridge må belage seg på mange timer med øving. Ingenting kommer gratis, det gjør det heller ikke i bridge.  Personlig har jeg lest mer bridgebøker og magasiner enn de fleste, jeg synes fortsatt det er gøy å lese om spill og historier fra tidligere turneringer og mesterskap.

Mitt råd til de som sikter seg inn på titler er å lese mest mulig om bridge. Kombinerer du dette med et høyt antall spill vil du merke fremgang og gradvis få ut ditt potensiale ved bridgebordet.

La oss ta tak i en klassisk fargebehandling som vi alle har prøvd oss på flere ganger som spillefører.

Du kan fritt velge hvilken hånd du skal spille fra i hvert stikk, men målet er å maksimere mulighetene for å vinne 4 stikk i fargen.

Jeg tar nå kun for meg den teknisk beste løsningen, det kan selvsagt være innslag av psykologi å for eksempel spille liten fra K10854 hvis det er blindemann og du har en mistanke om at damen sitter hos øst.

Du får ta deg et par minutter til å legge en slagplan før du leser videre.

Jeg ser mange starte med knekten fra syd, men det beste er å spille LITEN fra syd, hvis vest følger lavt prøver du tieren hos nord.

Skulle øst stikke tieren med esset skal du i neste stikk spille LITEN fra syd, dette sikrer hjemgang hver gang vest har Dx (6,78 %) men taper når øst startet med E9 (3,39 %).

Her følger en oversikt over de forskjellige fordelingene og hva de gir av odds med tanke på spillemåte.

2 Comments

  1. Det er riktig som Bjørn Olav sier – 18 kan du ikke klare uansett hvordan du spiller.

    Til gjengjeld kan du ikke godt klare 13 (D972 mot E) ved å spille knekten først. Det forutsetter jo at du lar sekseren seile neste gang etter at det har gått D-K-E i første stikk. Men i så fall taper du til halvparten av den litt mer sannsynlige 14 (D94 mot E7). Så konklusjonen er riktig, men prosentene er litt for høye.

Skriv en respons

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.