1 divisjon | Perfekt motspill av Simonsen-Johansen

Steffen Fredrik Simonsen – Lars Arthur Johansen har allerede en lang merittliste med titler og medaljer. I sesongens 1-divisjon var de makkere og da var det selvsagt skummelt å møte gutta.

På dette spillet fikk de virkelig sving over motspillet etter en tøff straffedobling.

Hvis noen hadde tilbydd meg å få lov til å spille 2hjerter doblet da jeg plukket opp kortene i syd ville jeg takket ja hver dag hele året. Det kan ikke være langt unna å vinne 8 stikk.

Kløver ess i utspill vant første stikk, kløver konge ble trumfet.

Nå hadde motspillet satt opp kortingen av spillefører, det var jo rimelig sikkert at øst hadde esset femte for sin straffedobling.

Jeg fortsatte derfor med ruter dame, planer var å ta ruterstikkene og stjele den fjerde med hjerter 9 – det ville sikret 8 stikk og hjemgang.

Men Simonsen ville det annerledes. Han vant med ruter ess og vridde en LITEN TRUMF. Det tok vekk alle planer om å stjele den fjerde ruteren hos blindemann.

Vel da måtte vi endre plan, jeg stakk på hånden og spilte mer hjerter, Simonsen lasjerte et par ganger før han stakk og vridde spar konge og spar til esset hos Johansen.

Heller ikke han hadde reist til Bergen for å gjøre feil, han plantet kløver knekt i disken og dermed vokste den femte hjerteren til Simonsen frem til motspillets sjette stikk og en beit for 200.

Veldig bra av gutta, men en tøff straffedobling må vi vel kunne si det var.