Roar Voll selvfølgelig igjen

Roar Voll har fått mye skryt. I dag fortsetter jeg med å skryte av den dyktige Roar som selvfølgelig leste meg som en åpen bok og snellet hjem utgang.

La oss se om du er like flink som Roar

Ruter 2 i utspill fra nord var norsk fordelingsutspill og indikerte 5-kort farge. Syd la i knekten og Roar vant med esset. Kløver knekt fikk så løpe rundt til kongen hos syd, ruter 7 i retur gikk via nieren til 10 hos nord. Ruter dame trakk femmeren fra syd og esset hos Roar.

På kløver 10 fulgte nord med nieren og Roar stakk over med blindemanns ess. Nå fulgte kløverstikkene og roar kastet to spar fra hånden, nord kastet en hjerter og en spar.

På den siste kløveren kastet syd spar 9, Roar spar knekt og nord spar dame!

Hvordan ville du spilt disse kortene videre?

Roar er en tøffing, han fikk en følelse av at nord var kommet i en trang posisjon og da fant han en snedig løsning. Roar fortsatte med spar til esset, kongen falt fra nord. Nå fridde Roar seg med ruter 3 og det ble blink da kortene så ut som dette.

Nord kunne ta sine to stikk i ruter, men måtte avslutte fra hjerter konge og gi Roar to stikk i den fargen for 9 totalt.

Posisjonen da den siste kløveren ble spilt var denne

Syd og vest kastet spar, hva skulle nord gjøre?

Skvisen klemmer på. Går han ned på singleton hjerter konge topper Roar ut den og kaster han ruter blir skjebnen den samme.

Hvis du lurer på hvem som satt i nord så var det selvsagt meg. Driblet igjen av Roar, det begynner å bli en vane dette her…..

Hvis syd lasjerer kløver konge vinnes kontrakten ved å gå over på hjerterfargen. Nå kommer ikke syd lengre inn for å spille ruter igjennom spillefører og nord blir tvunget til å gi spillefører det niende stikket i ruter eller spar.

2 Comments

  1. Jeg tror fremdeles at ingen er magiske ved bridgebordet, så i denne posisjonen er det vel en hjerter for mye i nord? Etter å ha spilt så mye mot Roar som du har gjort, burde du vel skjønt rimelig tidlig hva som var i ferd meg å skje?

    «Går han ned på singel konge, topper Roar ut den..», sier du. Gjør en så glimrende spiller som Roar det ofte, bør han passe seg for myndighetene 🙂

    Det var fem hjerter igjen sluttpossen. Derfor var det rimelig ufarlig å spille deg inn siden mye tydet på at du hadde to igjen.

    Det er ikke lenge siden du skreiv om et spill der du tidlig og uanfektet blanka kløverkongen. Det samme burde du gjort denne gangen med hjerterkongen, vel?

    • Gode poenger Snorre, jeg prøver å variere i disse posisjonene for å gjøre valget værre for spillefører. Jeg kunne hatt KX i spar igjen, men han leste kortene riktig. Jeg synes det er krevende både som motspiller og fører, derfor blir det skryt når man treffer varianten med skjulte kort 🙂

Kommentarer er lukket.