Meldeprøve | Ubehag på 7-trinnet

7-trinnet er et ubehagelig trinn når du føler du har et valg. Dette spillet er hentet fra en treningskamp hvor en innmelding satte deg og makker på en meldeprøve. La oss se om du kan gjøre det bedre enn meg.

I dag spiller du sterk kløver, det vil si at 1 ruter betyr 11-15 poeng og minst 1-kort ruter. Makkers 1 hjerter er en falsk melding og forteller bare om «krav til utgang».

Resten av meldingene får du prøve å bruke «sunn fornuft» til. Normalt betyr 4 NT «to steder å spille».

Men hva har skjedd her når makker følger opp med 5 spar så hopp til 7 ruter?

Tror du makker har hjerter og ruter eller har han bare ruter? Skulle du meldt noe annet enn 6 kløver over makkers 5 spar eller har du tråkket riktig så langt?

Uansett, det er din melding. Preffer du på 7-trinnet eller tar du det «sikre» og melder pass?

Du får tenke litt på utfordringen. Fasit kommer om noen dager!

1 Comment

 1. Dette handler ikke om system lenger, fordi selv dere som har sikkert et par hundre sider med definerte meldinger kan ha avtalt alt.

  Jeg skjønner ikke hvorfor makker skal ha hjerter? Etter 7ru virker det som han mente 4NT som Blackwood med ruter og at dine Kn10x er flott for å godspille kløverfargen. Jeg kan ikke se at 4NT opplagt skal vise to farger.
  Hva med f.eks E-Exx-EKDxxxx-Kx og dere ville dere vært overbegeistret over meldingsforløpet. Enten kløveren 3-3, kløverdamen dobbel eller hjerterkapp. En glimrende storeslem.

  Med hånden på hjertet, du tenkte vel i praksis aldri på å ta ut i 7hj? Når makker hoppa til 7ru, tipper jeg du var redd for at han trodde du hadde EK i kløver.

  Noen nedsider er det med tvetydige meldinger. Du åpner med 1ru som ikke viser ruter og makker melder 1hj som ikke viser hjerter. Når dere får melde i fred går det bra 99 av 100 ganger. Når motparten hopper høyt, blir det gjetting etter en slik start. Sånn er det bare.
  I gamle dager viste begge i et Vienna-system poengene sine i første melderunde. Det lo vi av, men det funka jo ofte det også. Helt til motparten skjønte at de skulle melde inn, helst litt høyt.

  Lykke til videre. Jeg er sikkert på at det går i pluss i det lange løp å ha et godt utviklet system. Naturlig eller ikke. 🙂

Kommentarer er lukket.