Våken som spillefører?

I dagens spill ga motspillet ifra seg det initativet de hadde fra start, men spillefører sovnet da muligheten bydde seg. Du er vel bedre?

2 spar doblet i sonen er sjelden god vare når du spiller parturnering. Vest startet motspillet med ruter 8 som var det eneste beitende utspill. Spillefører vant med knekt på hånden fulgt av en kløver til dame og ess.

Øst skulle nå spilt ruter til stjeling og fått hjerter i retur for å beite kontrakten, men øst spilte i stedet tilbake sin spar, syd la liten og vest vant med knekten.

En liten spar tilbake gikk til blindemanns nier. Men da var spillefører innspilt hos blindemann, en ruter til kongen kunne vest stjele fulgt av hjerter tilbake som løp til kongen. Nok en ruter ble stjålet hos vest som fridde seg i hjerter. Spillefører kunne kaste en hjerter på kløver konge og trumfet en kløver. Vest tok beiten med trumf ess for 200 i protokollen og selvsagt en bunnsolid parturnerings-notering.

Ser du feilen hos spillefører?

Spillefører skulle STUKKET OVER blindemanns trumf i annen runde. Det føles som det etablerer en høyning for vest, men den fikk han da likevel!

Poenget med å stikke over er at du da har tempo til å spille nok en høy trumf og på den måten holde vest nede på 3 stikk i trumf i stedet for de 4 han nå fikk med ess-knekt og to stjelinger.

Bare prøv, vest får kun en stjeling i ruter og du vinner 8 stikk som spillefører.

Nok et spill som utfordrer logikken hvor man faktisk må stikke over makker som du ser setter opp et stikk til motparten, men så fikk du jaggu meg to tilbake.

Snedig og morsomt, Bridge er sannelig gøy!