Grøtheim-Tøndel i storform i Cavendish pairs

Glenn Grøtheim – Petter Tøndel er et av Norges sterkeste makkerpar. Glenn har flere trofeer enn de fleste av oss har drømt om, sammen med Petter utgjør han et sterkt makkerpar som absolutt tilhører favorittsjiktet i de fleste turneringer.

I kvalifiseringen av Cavendish Pairs var gutta flinke og ledet helt inn til siste sesjon. Men en syvende plass av 64 deltagere er sterkt. Slik jeg forstår oppsettet spilles det 5 sesjoner av 10 spill også i dag (torsdag) hvorpå de 20 beste går videre til A-finalen på Fredag, resten spiller B-finale. Fredag spilles 4 sesjoner a 10 spill.

Et spill fra Cavendish

Foruten å glede oss over Grøtheim-Tøndel kan vi få le litt av vår Danske nabo-stjernespiller Dennis Bilde og hans Italiensk/Argentinske makker Madala. De «vant» auksjonen da de ble solgt for 17 000 EURO!

Foreløpig er gutta på 22 plass, men det vil de helt sikkert rette opp i løpet av dagen, men da kan ikke holde på slik som de gjorde på dette spillet

I min bok var Madalas dobling av 4 spar rimelig håpløs. Han vet makker i de fleste tilfeller vil passe og skulle han ta ut er han helt avhengig av å treffe riktig for at det skal være noen oppside. Dette synes jeg er tullete og viser at selv de beste gjør feil, det handler bare om å spille skikkelig folkens!

For de som er litt ville i meldeboksen ville det vært lønnsomt å heller balansert med 4 NT hos syd. 5 ruter spiller greit for en beit og ville gitt solid score hvis ikke ØV klarer å være med til 5 spar.

Dennis Bilde passet selvsagt med nords hånd og spillet handlet om overstikk. Etter ruter dame i utspill var det akkurat slik det gikk, 11 stikk og 690 i utbetaling. Omregnet til kryss-imps ble det ikke mindre enn 178 å trekke ifra totalscoren for gutta som fortsatt er en av favorittene til å stikke av med gevinsten.

resultatene finner du HER