Stornes grep sjansen

I anledning Geir «kaninen» Brekkas 50 års feiring ble det arrangert en singelturnering med 32 spillere. Med ukjent makker hvert annet spill blir det en noe annen spilleform enn når den gamle vante makkeren sitter og ser på deg.

På dette spillet var et litt slett motspill det som skulle til for at Helge Stornes snellet hjem en kontrakt som skulle vært beitet.

Hjerter 8 i utspill fra vest gikk til liten, dame og liten. Nok en hjerter vant vest med esset. De fleste ville vel spilt ny hjerter, men vest valgte å vri ruter som ble vunnet med damen. Kløver knekt seilte så rundt til kongen før nok en hjerter ble vunnet med knekten hos syd.

En liten spar ble spilt fra hånden og nå var vest flink som la liten slik at damen vant, det ødela overgangen mellom hendene for spillefører i større grad enn å gå opp på spar konge som ville løst alle problemene og gikk en strak vei frem til 9 stikk.

Men Helge Stornes ga ikke opp, han hentet ess og dame i kløver før han spilte ruter til håndens ess. Nå fulgte hjerter 10 og posisjonen hadde blitt denne

Helge leste sitsen perfekt da han fridde seg med ruter. Vest kom inn på kongen, men måtte spill tilbake fra spar konge. Det ga Helge hans niende stikk og vunnet kontrakt.

Helge var alene om å notere score på sin side av scoringsarket. Selv om motspillet kunne vært strammere var det fint å sette de på nødvendige prøver og utnytte den lille glippen som ga mulighet for hjemgang.