Kaninen 50 år

I desember 2018 fylte bridge Norges kjæledegge, Geir «kaninen» Brekka, 50 år. Dagen ble feiret nå i helgen med 32 spillere på singleturnering fulgt av en hummermiddag hvor flere gjester kom til. Det var en rekke taler hvor historier fra kaninens 50 første år trakk på smilebåndene.

Bridgeturneringen ble avholdt etter kaninens ånd med en spennende auksjon hvor spillerne ble solgt til høystbydende etterfulgt av noen aktive kjøp, salg og bytte handler før turneringen begynte.

Kaninen spilte seg selvsagt selv opp på premieplass, det ble en svært spennende og morsom turnering anledningen verdi.

Resultat kaninen 50 år

Et tidlig møte med kaninen skulle vise seg å være avgjørende. Dette spillet svingte nok imp til å ha byttet om rekkefølgen i topp 3.

Jeg sto litt på i meldeboksen, men det gjorde i grunnen min makker Tonje Brogeland også. Resultatet ble en utgang som bare 2 av 8 bord meldte. Da var det viktig å spille hjem kontrakten, scoringsformen var Imps across the field – lett omregnet til 7 lagkamper.

Spar 9 i utspill trakk dame, konge og ess. Spar knekt ble så fulgt av nok en spar. Vest trumfet med nieren og en kløver forvant fra blindemann. Ruter i vri gikk til damen, konge og trumf. Den siste sparen ble så trumfet hos blindemann før ruter ess ga avkast for en kløver.

Kløver fra blindemann vant kaninen med esset og vridde hjerter knekt. Nå var det gasnke safe å gå opp på hjerter ess (hvis ikke kaninen hadde vridd knekt fra K kn 4) og stele to kløver hos blindemann for 10 stikk totalt.

Det ga 62 + til meg, en beit ville gitt rundt -50, altså 110 imp i sving på hver spiller, det vil si 220 i intern sving.

En kaninhistorie

Min venn kaninen er det mange historier å fortelle om, jeg henter frem en fra vår tid som kollegaer i Regnskapsbyrået Viego.

En vinterdag i 2004 kom kaninen på jobb, smilet gikk rundt hele hodet, det var tydelig noe han måtte fortelle. Før jeg rakk å spørre grep kaninen ordet

«jeg har funnet et hull i norsk tipping»

Det hørtes spennende ut, men før jeg rakk å spørre fortsatte han

Det gir gode odds hvis du bet’er på at Halvard Hanevold slår Thomas Sikora på 20 km i VM i Skiskyting. Jeg har gått all inn!

Det hørtes forlokkende ut, men jeg er ingen gambler så jeg sto over. Kaninen løp hjem den dagen for å se løpet, det kom til å regne penger.

Dagen etter var det stille på kontoret idet kaninen kom på jobb. Hullet i Norsk tipping viste seg å ikke være noe hull, Sikora vant sølv og Hanevold var knapt topp 20. Det var fristende å «gni det litt inn», men i en sådan stund lar vi det være. Kaninen derimot var smilende som alltid

«går det an å ha så jev*** uflaks»

Så startet jakten på neste bet……. Noen lærer aldri