5 i minor eller 3NT?

Jada dette er et vanskelig tema og jeg har mast om det før. Min gamle makker Terje Lie har lovet meg å skrive en bok «how to bid 5 clubs». Jeg tror jeg snart begynner å ha et par kapitler klar i min egen samling.

Dette spillet er hentet fra en turnering hvor scoringsformen var IMP.

 

Du får kortene mine og skal altså vurdere, har det blitt litt for mye 5 kløver i det siste eller tåler vi en til på dette spillet?

 


Jeg tenker dette er det perfekte spill til å prøve ut teorien om at det meldes for mange 3 NT og for få 5 i minor.

Men mine fire pittesmå smar blinker det store røde lys. Makker har svært ofte en hånd med fordelingen 1-3-5-4 nå da han ikke har åpnet 1 NT. Det kan være 3 nt fungerer hvis sparfargen er fordelt fint hos motparten eller makker kan ha et hold, men oddsen må rope 5 kløver.

Jeg hoppet derfor til 5 kløver, det var riktig da kortene så ut som dette

 

Makker hadde sin singleton spar og en perfekt hånd for 3 NT. Dessverre var kortene hos motparten fordelt slik at mange av de som meldte 3 NT fikk den hjem.