Hurralegen knuste på med skvis i 7 NT

Jon «hurralegen» Solli Hansen er en av de morsomste spillerne å bakspille. Han er et oppkom av lure og halvlure løsninger, det blåser poeng både ut og inn uten at makker eller motspillere kan gjøre så mye. Men ikke la deg lure, han er en skarp spiller og henter alltid de stikkene han får tilgang på.

Fra Nyttårscupen kommer dette spillet hvor Hurralegen virkelig slo til i meldeboks og fulgte opp med en lekker spilleføring.

Som vi ser tok det litt av da Hurralegen hoppet til 7 NT som svar på makkers exclusion Blackwood. Det er sjelden vare, men hva gjør vel det når spilleføringen slår gnister.

Ruter knekt i utspill ga Hurralegen det triste budskap om at det ikke var 13 ess i denne kontrakten. Det nyttet ikke å gjøre annet enn å begynne i en kant, Jon tok derfor sine sparstikk. På hånden kastet han en ruter, en hjerter og to kløver. Øst kastet en hjerter og tre ruter. Vest kastet en kløver og to ruter.

Fortsettelsen var kløver konge og kløver til esset. Det så mørkt ut når damen i kløver ikke kom på, men posisjonen var denne

Hurralegen tok for ruter konge, hva skulle vest gjøre med den?

Kløver dame måtte han jo holde på, så da forsvant en hjerter. Dermed kunne Hurralegen ta finessen i hjerter og hente sine 13 stikk og toppnotering.

Ser du forresten hvordan kontrakten kunne vært beitet?

Ruter knekt var et greit utspill, men nå skulle motspillerne snudd på hvem som holdt de røde fargene. Øst skulle kastet RUTEREN og holdt på tieren tredje i hjerter. På den måten ville vest kastet hjerteren og holdt tieren doubleton i ruter. Nå fungerer ikke lengre skvisen da posisjonen blir denne

Når syd tar for ruter konge er det ikke lengre noe skvis, vest følger farge og øst holder hjerteren.