Inger Lene og Atle med andreplass i London

Inger Lene Hangeland

En førjulstur til London for bridgespillere innbefatter naturligvis et besøk i en av byens bridgeklubber. Inger Lene Hangeland og Atle Stray Ledet hele spillekvelden på Young Chelsea Bridge Club denne fredagskvelden i desember. Selv om de falt ned til andreplass i siste runde er det all grunn til å være fornøyd med innsatsen. 9 bord med Londons rutinerte klubbspillere er ikke enkle å vippe av pinnen, men det klarte Atle og Inger Lene på glimrende vis. Gratulerer

Resultatliste

Kvelden ble spilt med Cross-Imps, det vil si at man scorer imp mot hvert av de andre bordene.

På dette spillet kom våre venner godt ut av det etter at motspillet sviktet for de engelske motspillere

 

Som vi ser kan sparkontrakt i syd holdes nede på 9 stikk hvis vest kan få sine to stjelinger i ruter. Vest må da underspille ess-konge i hjerter en gang samt spille kløver hvorpå øst gir stjeling tilbake.

Jeg har forståelse for at Atle ble med til 5 spar med sin doble tilpasning i ruter og spar, Inger Lene er presset over 4 hjerter men kan ha en ganske god hånd. Det blir litt gjetting i slike posisjoner.

Ikke så lett, selv på toppnivå ville denne kontrakten gitt hjemgang ved mange bord. Vest spilte ut hjerter ess fulgt av kløver som øst vant med esset. Det fristet ikke så veldig å spille ruter fra damen selv om øst kunne telle 13 ruter, så øst fortsatte passivt med kløver.

Inger Lene tok ut trumfen og fant ruter dame, dermed kunne hun notere 11 stikk og en utgang i bonus på imps-skalaen.

Det er slike spill man vinner imp-turneringer med.