Prøv deg på 4-2 tilpasningen

Nye makkere kan være en prøvelse. Jeg har en følelse av at jeg som oftest løper inn i misforståelser når jeg antar at makker forstår en konvensjonell melding uten at vi har gjort noen avtaler. Her forleden spilte jeg med en kjenning uten å ha gjort noen systemavtaler. Jeg husket han pleide å bruke 2 i major over motpartens 1 NT som 4-kort med lengre minor, men makker trodde ikke jeg husket slike ting så han antok 2 hjerter var en naturlig melding.

Se bare her hva som skjedde;

 

Øst åpnet  1NT og jeg steg innpå med 2 hjerter, det gikk pass rundt. Før utspillet sa jeg at jeg hadde ment meldingen som hjerter + minor og at det kunne være 4-kort farge.

Kløver 3 kom i utspill fra vest, den løp via knekten til min konge.

Hvordan ville du spilt for best å kunne dra nytte av «power of the unseen hand» ?


Jeg så dette ikke var den beste kontrakten, men det var da absolutt et håp for at motparten kunne gjøre en feil?

Jeg kunne gå inn i ruter hos blindemann fulgt av finessen i hjerter, men jeg kunne ikke fortsette med hjerter ess og ny hjerter. Motparten kunne da ta ut min trumf og hente sine stikk i spar og kløver for et par beit.

For å gardere mot dette spilte jeg en LITEN trumf i annet stikk, vest gikk opp på åtteren og fortsatte uforsiktig med kløver til esset hos øst. Han kunne beite meg ved å vri spar ess, men trodde makker kunne ha 2-kortfarge og fortsatte med nok en kløver som jeg kastet en spar på.

Nå fulgte hjerter til damen, hjerter ess og ruter fra topp. Motspillet vant stikk i spar og hjerter, men jeg endte opp med 9 stikk for 140.

Moralen får være at du skal kjempe helt inn til siste kort.